Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για τη ρύθμιση των αδειών μητρότητας


Παρέμβαση για τη ρύθμιση των αδειών μητρότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε στις 19/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής
του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η διγλωσσία στην Ε.Ε. περισσεύει. Η τρόικα στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια του μνημονίου επέβαλε μείωση των μισθών, κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Τώρα επειδή το Συμβούλιο διαφωνεί, η Κομισιόν με τον κ. Τίμερμανς αποσύρει τη νομοθετική ρύθμιση για την εναρμόνιση της άδειας μητρότητας στην Ε.Ε. Έτσι στο όνομα της δήθεν βελτίωσης της νομοθεσίας η Κομισιόν πετά την άδεια μητρότητας στον κάλαθο των αχρήστων».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως οι γυναίκες, όπως και οι νέοι είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης. Χωρίς προστασία των γυναικών που γίνονται μητέρες δεν μπορεί να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες των γυναικών στην εργασία. Ταυτόχρονα η απόσυρση της Οδηγίας θα εντείνει την κρίση υπογεννητικότητας στην Ευρώπη και κυρίως στις χώρες του μνημονίου».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Στη φτωχοποιημένη από το μνημόνιο Ελλάδα το 2013 μειώθηκαν οι γεννήσεις κατά 6,21%, ενώ σύμφωνα με έκθεση των Γιατρών του Κόσμου  στην Ελλάδα 4 στις 10 γυναίκες θα γεννήσουν ένα παιδί λιγότερο απ’ ότι προγραμμάτιζαν. Ταυτόχρονα η τρόικα με την πολιτική της θεωρεί τα παιδιά τεκμήριο που αυξάνουν το φορολογικό βάρος της οικογένειας».