Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες

 Καθορισμό των σημείων ανά δήμο για την εγκατάσταση
της ειδικής κατασκευής πρόσβασης των ΑΜΕΑ στη θάλασσα  ζήτησε
από τους τρεις δήμους και τους φορείς-συλλόγους ΑΜΕΑ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου

Συνάντηση εργασίας για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες, μέσω του έργου SEATRACK προϋπολογισμού 150.000 ευρώ,  που ενέταξε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών για το 2015, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο  Εντεταλμένος  Περιφερειακός  Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας, κ. Στέφανος Μπιτόπουλος, εκπρόσωποι των τριών Δήμων της Πιερίας και των φορέων-συλλόγων ΑΜΕΑ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ζήτησε από τους παραπάνω  συμμετέχοντες να συσκεφθούν άμεσα προκειμένου να καθορίσουν και να υποδείξουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τα κατάλληλα σημεία ανά δήμο για την τοποθέτηση του ειδικού μηχανισμού που εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς την ανάγκη βοήθειας συνοδού ατόμου.


Η κ. Σοφία Μαυρίδου δήλωσε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με ιδιαίτερη ευαισθησία επιδιώκει να επιτελεί κοινωνικό έργο συμβάλλοντας με την εν λόγω κίνηση στην κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρίες, στη διασφάλιση  των  δικαιωμάτων τους, παρέχοντας τους αυτονόητες υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τόσο των ατόμων με κινητικά προβλήματα όσο και των οικογενειών τους. Με αίσθημα ευθύνης  και δημοκρατίας και όχι φιλανθρωπίας  οφείλουμε να στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και να προσπαθούμε να τις καλύπτουμε για να απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας απλές καθημερινές χαρές της ζωής».

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος  Περιφερειακός  Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας, κ. Στέφανος Μπιτόπουλος, ανέφερε ότι «αισθάνομαι ηθικά δικαιωμένος απέναντι σε αυτούς τους ήρωες της ζωής και τους οικείους τους γιατί ένα ουσιαστικό έργο ετών καταλήγει θετικά. Ως Εντεταλμένος Υγείας και σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη κα Μαυρίδου στοχεύουμε σε ενέργειες και προγράμματα  που θα ανακουφίσουν ευπαθείς ομάδες και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους που μέσα στην κρίση έχει πληγεί ανεπανόρθωτα».