Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση του σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Πιερίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 Σοφία Μαυρίδου: «Εφαρμογή μιας τουριστικής πολιτικής με σεβασμό στη φυσική και στην πολιτισμική κληρονομιά, η οποία να ενισχύει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη»


Η προβολή και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας, ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου,  με το Γενικό Διευθυντή της Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλη, εκπροσώπους του Περιφερειακού Γραφείου ΣΕΤΕ Κεντρικής Μακεδονίας και τα μέλη του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π, κ. Απόστολος Τζόβας, οι  Περιφερειακοί  Σύμβουλοι  της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας, κ.κ. . Στέφανος Μπιτόπουλος και Αριστείδης Αγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, κ. Τάκης Λεμονόπουλος, ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δίου – Ολύμπου, κ. Νικόλαος Λακασάς, ο Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, κ. Κωνσταντίνος Αβραμίδης,  ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού, κ. Ιωάννης Δάλλας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κα Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου, τα μέλη του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και εκπρόσωποι του Περιφερειακού Γραφείου ΣΕΤΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας παρουσιάστηκε από τη Marketing Greece η πρόταση για την ταυτότητα του Π.Ο.Τ.Α.Π. ,που θα συμβάλει στην προώθηση των ενεργειών του οργανισμού καθώς και  το  στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Πιερίας, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου που εκπονεί το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, τόνισε τη σημασία της λειτουργίας των Περιφερειακών Γραφείων του ΣΕΤΕ, στην προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων τουριστικής ανάπτυξης της Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο έργο του Περιφερειακού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας και στην καίρια συμβολή του στην ενημέρωση και στήριξη της τοπικής τουριστικής αγοράς με το ρόλο του συμβούλου της Περιφέρειας, των τοπικών αρχών, της τοπικής επιχειρηματικότητας και κοινωνίας του τουρισμού.

Παράλληλα στη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε και η υλοποίηση της δράσης  «Olympus on camera» με σκοπό την ανάδειξη του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της Πιερίας ( ακτές, πεδινές και ορεινές περιοχές, δάση,  φαράγγια κ.α.) των  πολιτιστικών  στοιχείων, της γαστρονομίας και πολλών  ακόμη μοναδικών  χαρακτηριστικών που συνθέτουν το μαγευτικό τοπίο της Πιερίας,   που θα καταγράψουν 5 διακεκριμένοι διεθνείς  bloggers από 16 έως 20 Ιουνίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε ότι η Πιερία  παρουσιάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα δυνατό τουριστικό προϊόν και έχει τη δυναμική να καταλάβει σημαντική θέση στον τουριστικό χάρτη. Παράλληλα, έκανε λόγο για εφαρμογή μιας τουριστικής πολιτικής, με σεβασμό στη φυσική και στην πολιτισμική κληρονομιά, η οποία να ενισχύει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και πρότεινε την ενίσχυση και ανάδειξη  των διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού-που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης στην περιοχή όλες τις εποχές του χρόνου- των δυνατών συγκριτικών τουριστικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας και των παραγόμενων τοπικών αγροτικών προϊόντων αλλά και τη δημιουργία πιστοποιημένων  αγροτικών προϊόντων και την ενσωμάτωση όλων αυτών των τοπικών στοιχείων στις υπηρεσίες τουρισμού.

«Βασικά εργαλεία για την ανάπτυξη της Πιερίας αποτελούν ο   τουρισμός και ο πολιτισμός. Με προσεκτικές και στοχευμένες ενέργειες μπορεί ο τομέας του τουρισμού να ανακάμψει σημαντικά συνεισφέροντας στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση και στην προβολή του τόπου μας, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά» τόνισε η κ. Μαυρίδου.

Άλλωστε, η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αναφέρθηκε  στη σημασία εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος, με νέες θεματικές μορφές τουρισμού, αναβάθμιση των παρεχομένων ξενοδοχειακών υπηρεσιών, επένδυση πόρων στην τοπική και εθνική τουριστική προβολή, υλοποίηση έργων υποδομής, που θα αναβαθμίσουν τον τόπο, την ποιότητα ζωής και θα διασφαλίζουν την εύκολη και ασφαλή  πρόσβαση στην Πιερία.