Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Φιλανθρωπική συνεστίαση υπέρ του Γηροκομείου της Ι.Μ. Κίτρους

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε συνεστίαση φιλανθρωπικού χαρακτήρα υπἐρ του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το
μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαΐου σε αίθουσα δεξιώσεων στον Σβορώνο Κατερίνης.


Στη συνεστίαση συμμετείχαν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι καταξιωμένοι αδελφοί Τσαχουρίδη, Κώστας και Ματθαίος.


Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χαιρέτισε την ανταπόκριση του κόσμου στην φιλανθρωπική εκδήλωση και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. 


Αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τόνισε ότι η  οργάνωση της συγκεκριμένης Συνεστίασης υπέρ του γηροκομείου την συγκεκριμένη ημέρα μνήμης δεν είναι κενή περιεχομένου, αλλά παραπέμπει στις ρίζες του γένους μας και παρέχει αφορμή γονίμου προβληματισμού για το μέλλον.


Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική και απέδειξε το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο ακόμη και σε αυτούς τους καιρούς, όπως τόνισε η Ειρήνη Γιαλουρίδου, Κοινωνική Λειτουργός, συνεργάτιδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον τομέα υγείας και εκπαίδευσης εθελοντών και εργαζομένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα.