Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ευρώ ή δραχμή ( Μία απλή ανάλυση του θέματος με σχόλια απλών ανθρώπων)?


Λαφαζάνης.
Ηγέτης της αριστερής πλατφόρμας του Σύριζα.
Η πλατφόρμα στις εσωκομματικές εκλογές του Σύριζα, πήρε 30%.
Ο Σύριζα στις εθνικές εκλογές πήρε 36%, με αποχή περίπου 40%.
Αρα τις ιδέες της αριστερής πλατφόρμας του Σύριζα της ψήφισε το
το 30% του 36% από το  60% των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Δηλαδή 0,3Χ0.36Χ0.6 = 0,06.
Δηλαδή την αριστερή πλατφόρμα την ψήφισε το 6% του Ελληνικού λαού!!!
Λαφαζάνης.
Ο Ελληνικός λαός μας ψήφισε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας!!!
Οταν λέει πρόγραμμα, εννοεί το πρόγραμμα της αριστερής πλατφόρμας.
Οπου το πρόγραμμα της Αριστερής πλατφόρμας, έχει  ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
Και όπου Ελληνικός λαός έιναι το 6% του εκλογικού σώματος.
Αυτός ο τύπος λοιπόν, πιστεύει ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού του έδωσε εντολή εξοδου από το ευρώ, όταν έχει πάρει το 6% του εκλογικού σώματος!!!
Για το ύφος των 100 καρδιναλίων δεν συζητώ.
Για το ότι νομίζει ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο εκλεκτός του πλανητικού πεπρωμένου που θα ανατρέψει τη συμφωνία της Γιάλτας, που θα εξαφανισει από γης τον καπιταλισμό, και θα εγκαθιδρύσει την παγκόσμια σοσιαλιστική κυβέρνηση, επειδή του είπε γειαχαρανταν ο Πούτιν, δεν το συζητώ, ήδη το έχει αναλάβει σαν διδακτορική διατριβή, ειδικευόμενος του Δρομοκαϊτειου.
Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι υπάρχουν ακόμα Ελληνες, που υποστηρίζουν,
σε αυτο το ευρωπαικο και παγκοσμιο περιβαλλον,
σε αυτή την οικονομική κατασταση της Ελλάδας,
σε αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων σε όλο το κόσμο,
ότι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή,
είναι εθνικά υπερήφανη πράξη,
και θα φέρει ανάπτυξη και ευημερία!!!!
Αυτούς φυσικά δεν τους χωράει το Δαφνί, οπότε μάλλον κάποια στιγμή,
μάλλον εμάς θα κλείσουν εκέι μέσα,
για να μη μολύνουμε με την απλή λογική,
τα μαθητούδια του Αυτιά, της Τρέμη, του Παπαδάκη,
και των λοιπών διαμορφωτών της κοινής γνώμη.
Τώρα γιατί η πλούσια Ελληνική γλώσσα, έχει διαλέξει την ίδια λέξη, και για την ιερόδουλο, και για τη γνώμη, είναι απορίας άξιον!!!
Επειδή όμως μπορεί να μας διαβάζει και κανένας καλοπροαίρετος, ας πούμε τέλος πάντων, ότι ΑΝ η Ελλάδα, επιστρέψει στη δραχμή, τότε για να αγοράσουμε από τη τράπεζα ένα ευρώ θα χρειαζόμαστε τουλάχιστον 1300 δραχμές.
Δηλαδή το 2001 αγοράζαμε το κάθε ευρώ 314 δραχμές, και τώρα θα το αγοράζουμε 1300!!!
Πιο λιανά, ας υποθέσουμε ότι έχετε στη τράπεζα 1200 ευρώ, και ότι σήμερα μ αυτά μπορείτε να αγοράσετε ένα μηχανάκι κορεάτικο, δηλαδή αγορασμένο με ευρώ ή δολλάρια.
ΑΝ πάμε στη δραχμή, τα 1200 ευρώ που έχετε στη τράπεζα, κάποια Κυριακή, θα μετατραπούν σε δραχμές, με την ισοτιμία του 2001, δηλαδή τη Κυριακή το μεσημέρι, θα έχετε 1200 Χ 314 = 376000 δραχμές, τις οποίες όμως δεν θα μπορείτε να πάρετε μέχρι τη Δευτέρα.
Τη δευτέρα το πρωί, θα ανοιξουν οι τράπεζες, και εσείς θα πάτε να πάρετε τις δραχμές σας, και να αγοράσετε μ αυτές, ευρώ. Περιμένετε θα σας πει ο υπάλληλος να δουμε την σημερινή ισοτιμία.
Η ισοτιμία θα έχει πάει στις 1300 δραχμές για ένα ευρώ, οπότε θα δώστε τις 376000 δραχμές, και θα σας δώσει ο ταμίας 376000/1300 = 289 ευρώ!!!
Δηλαδή θα κοιμηθείτε ΠΑρασκευή με 1200 ευρώ στη τράπεζα και θα ξυπνήσετε τη Δευτέρα, με δραχμές που θα αντιστοιχούν σε 289 ευρω!!!
Το κορεάτικο μηχανάκι όμως θα εξακολουθήσει να έχει 1200 ευρώ, αφού οι κορεάτες θα θέλουν ευρώ και όχι δραχμές. Και μαζί με τους Κορεάτες, και όλοι οι εισαγωγείς προιόντων θα αγοραζουν με ευρώ.
Ετσι μία  Μερσεντές που έχει σημερα 30.000 ευρώ, δηλαδή με τη σημερινή ισοτιμία του ευρώ 1 ευρώ 314 δραχμές, έχει 30000Χ314= 9.420.000 δραχμές, με την επιστροφή στη δραχμή, θα έχει μεν πάλι 30000 ευρώ, αλλά εσύ για να πάρεις από τη τράπεζα 30000 ευρώ θα πρέπει να δώσεις με τη νέα ισοτιμία 30000Χ1300δρχ. = 39.000.000 νέες δραχμές.
Πρόσεξε και κάτι άλλο.
 Ο μισθός σου τη Κυριακή θα μετατραπεί από ευρώ σε δραχμές, με τη ΠΑΛΙΑ ισοτιμία, δηλαδή εσύ που παίρνεις 1000 ευρώ, θα πάρεις 314.000 δραχμές.
Τη Δευτέρα που το ευρώ θα πάει στις 1300 δραχμές, εσύ θα εξακολουθήσεις να παίρνεις 314000 δραχμές, άρα με τη νέα ισοτιμία θα παίρνεις 241,53 ευρώ.!!!!
Αυτό για το  μισθό.
Το δάνειο σου όμως που το πήρες σε ευρώ ή σε γιεν ή σε ελβετικό φράγκο θα πρέπει να το εξοφλέι ςμε τις ΝΕΕΣ ισοτιμίες, πιο απλά, αυτόματα τα δάνεια σου θα μεγαλώσουν τρεις φορές!!!
Αυτό είναι φίλε, που σου υπόσχεται ο Λαφαζάνης κι ο Λαπαβίτσας, με αντάλλαγμα ότι μετά, αφού τα Ελληνικά προιόντα θα γίνουν παμφθηνα, θα ανοίξουν δουλειές και θα μειωθεί η ανεργία . Δεν σου λένε όμως ότι οι νέες δουλειές που θα πληρώνονται με δραχμές θα παίρνουν 240 και όχι 1000 ευρώ.
ΠΟιοι θα οφεληθούν;
Ας πούμε λοιπόν ότι εσύ έχεις ένα μπαγιόκο καμμιά 200αρια χιλιάδες ευρά, και τάχεις στείλει στο εξωτερικό ή τα έχεις κάνει ντολλαρς και τα έχεις στο σεντούκι.
Εσύ λοιπόν, ενώ είχες 200.000 ευρώ με ισοτιμία 314 δρχ. τη Δευτέρα θα έχεις πάλι 200.000 αλλά με ισοτιμία 1300 δρχ.
Αυτο θα πει ότι, ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ θα μπορείς να το αγοράζεις με τα ευρώ σου που είχες με τη παλιά ισοτιμία, δηλαδή να αγοράζεις την Ελλάδα 70% φθηνότερα, ενώ τα ξένα προιόντα θα συνεχίζεις να τα αγοράζεις με τη παλιά τιμή τους, αφού θα έχεις ευρώ και όχι νέες δραχμές.
Συμπέρασμα
Από τη δραχμή ευνοούνται όσοι έχουν περιουσία και μετρητά εκτός Ελλάδος,
και καταστρέφονται οι μισθωτοί οι συνταξιούχοι, οι δανειολήπτες
και όσοι είναι μεροδούλι μεροφάι.
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ.
Και εγώ απλά ερωτώ.
Ποιος μπορεί να τρελλάνει ακομα και τους γιατρούς του ψυχιατρείου;;;
Καλημέρα σας, και ...
όλα είναι κισμέτ σ αυτή τη χώρα!!!

http://irasot.capitalblogs.gr/listArticles.asp