Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ! - Πέμπτη 25 Ιουνίου - 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Πέμπτη 25 Ιουνίου - 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου


ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΩΡΑ!
Οι εκβιαστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ έδειξαν στον ελληνικό λαό με τον πιο ωμό τρόπο πώς όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την απόφαση του να ζήσει χωρίς μνημόνια, χωρίς το αβάσταχτο βάρος του χρέους, χωρίς αυταρχισμό και βία, αλλά θέλουν να στραγγαλίσουν στη γέννησή της τη νίκη της 25ης Γενάρη, δίνοντας ένα «μάθημα» σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Απέδειξαν σε όλους μας ποια είναι η «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» και η «ευρωπαϊκή δημοκρατία» των Σόιμπλε, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ.
Οι αδίστακτοι τοκογλύφοι της Ε.Ε. ζητάνε την πλήρη υποταγή μας στο μονόδρομο των μνημονίων, στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, σε ατέλειωτες περικοπές μισθών και συντάξεων, στην πλήρη καταστροφή κάθε κοινωνικού αγαθού, σαν να μην έγιναν ποτέ εκλογές στην Ελλάδα! Δεν τους αρκούν τα πέντε χρόνια μνημονίων που μετέτρεψαν τη χώρα μας σε αποικία χρέους και τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους χωρίς μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Μαζί με τα μνημόνια, θέλουν να κρατήσουν «ζωντανά» τα πολιτικά πτώματα των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλο το διεφθαρμένο μνημονιακό καθεστώς, που στείλαμε στις 25 Γενάρη στον κάδο των αχρήστων.
Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!
Όλοι εμείς που ζήσαμε στο πετσί μας το άθλιο μνημονιακό καθεστώς, που βυθιστήκαμε στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, δεν θα δεχθούμε το ελάχιστο βήμα πίσω. Δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα τοκογλύφους και τραπεζίτες να οδηγήσουν σε γενοκτονία την κοινωνία υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε.
Κάθε ευρώ που πληρώνουμε στους εκβιαστές Ε.Ε.–ΔΝΤ για το χρέος (17,5 δις έχουμε πληρώσει από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα) αφαιρείται από τα σχολεία, τα νοσοκομεία, την ασφάλιση, τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, καταστρέφει τις υποδομές της χώρας. Δεν αντέχουμε άλλο την αφαίμαξη για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και οι «δανειστές»! Δεν τους χρωστάμε τίποτα! Πάση θυσία πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε το ληστρικό χρέος, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας από την μνημονιακή καταστροφή, χτυπώντας την γάγγραινα της ανεργίας και της φτώχειας.
Η σημερινή κυβέρνηση μισοψελλίζει, ότι ίσως δεν πληρώσει την επόμενη δόση. Έχει όμως ήδη δώσει πολλά δις και κάθε ευρώ που έδωσε, το στερηθήκαμε εμείς. Πρέπει να της επιβάλλουμε να σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις, πρώτα από όλα την δόση στα τέλη Ιουνίου, προς το ΔΝΤ. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος, η δική μας λύση στο πρόβλημα του χρέους και της διαπραγμάτευσης. Ο δρόμος της Ρήξης με τους τοκογλύφους της Ε.Ε. είναι μονόδρομος και πρέπει να το ακολουθήσουμε χωρίς κανένα φόβο. Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι η επιστροφή των μνημονίων.
Όλοι/ες έξω στις πλατείες - Καμιά συμφωνία με τους τοκογλύφους!
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Δεν γίνεται να περιμένουμε απαθείς το αποτέλεσμα του όποιου «έντιμου συμβιβασμού» και της όποιας «συμφωνίας», που, αν γίνουν, θα είναι κατάφωρα σε βάρος μας. Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους και στις πλατείες, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε «συμφωνία» ή «παράταση», που καταστρατηγεί την απόφασή μας της 25 Γενάρη, να βάλουμε τέλος στην αθλιότητα των μνημονίων. Σ’ αυτό τον αγώνα, μόνοι πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι της Ευρώπης, που παλεύουν για τα ίδια με μας αιτήματα και όχι οι δήθεν «εταίροι».
Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
-Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.comepitropidrasis.blogspot.gr