Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκε η 2η Ημερίδα του Τομέα Διαιτολογίας & Διατροφής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η 2η Ημερίδα του Τομέα Διαιτολογίας& Διατροφής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας με θέμα:

«Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου – Σύγχρονη νόσος του Δυτικού Πολιτισμού»

Με αθρόα προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε η 2ηΗμερίδα του Τομέα Διαιτολογίας& Διατροφής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με θέμα:  «Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου – Σύγχρονη νόσος του Δυτικού Πολιτισμού».
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασ. Όλγας 198, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή επαγγελματιών, αποφοίτων και σπουδαστών από το χώρο της διατροφής και της υγείας.
Την Ημερίδα χαιρέτισε η κυρία Βούλα Πατουλίδου,Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία χωρίστηκε σε 2 ενότητες πραγματοποιήθηκε με τις εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο κύριος Αλέξανδρος Κ. Μυροφορίδης,Γαστρεντερολόγος–Ηπατολόγος, Επεμβατικός ενδοσκόπος πεπτικού & χοληφόρων, η κυρίαΒιργινίαΤσακαλιάν, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,MasterPractitionerinEatingDisordersandObesity, Υπεύθυνη Διαιτολογικού τμήματος κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός, ο κύριος ΚλέαρχοςΚ. ΣταματουλάκηςMSc (Cand) CounsellingPsychologytheUniversityofSheffieldLifeCoach, A.C.A, ηκυρία ΈλεναΦωτιάδου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, οκύριος ΣταύροςΤσιαγκίδης, Τεχνολόγος Τροφίμων, Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου Φιλ. Γαβανάς, Μέλος της ΠΕΤΕΤ και η κυρία ΠαναγιώταΚαρακασίδου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MasterPractitionerinEatingDisordersandObesity – Συγγραφέας. Τον συντονισμό των εισηγήσεων ανέλαβαν η κυρία Φαίδρα Δάγκογλου, Διαιτολόγος MSc και η κυρίαΚυριακήΓούτα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνος Τομέα Νοσηλευτικής ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας, οι εισηγητές παρουσίασαν τις μεθόδους  και τη θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, την διαιτητική αντιμετώπιση των ατόμων με τροφικές δυσανεξίες και τους κανονισμούς που πρέπει να υπάρχουν στα τρόφιμα για αλλεργίες και δυσανεξίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Ημερίδας, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας βράβευσε την κυρία Βίκυ Χατζηβασιλείου, για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής, μέσω της σωστής διατροφής και του αθλητισμού.
Επίσης, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας βράβευσε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Θεσσαλονίκης, για την μακρόχρονη εθελοντική δράση του. Την τιμητική πλακέτα, παρέλαβε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης κύριος Παναγιώτης Δέντσορας.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκευπό την Αιγίδα της «Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», της ΕΔΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας (Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος) και του ΚΕΑΔΔ (Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών), καθώς και με την υποστήριξη του «Διεθνούς Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες». Χορηγοί επικοινωνίαςτης Ημερίδας ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμό FocusFM, η ιστοσελίδα MediDiatrofi,η ιστοσελίδα LocalFinder και οι Εκδόσεις «Αθ. Σταμούλης».
ΟΕκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗδιοργανώνει συνέδρια, διαλέξεις&ημερίδεςμε στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής προσέγγισης σε μείζονα θέματα της εποχής μας, την καλλιέργεια του κοινωνικού διαλόγου και την συνεχή επιμόρφωση των σπουδαστών του.

Info: ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406 www.iek-xini.edu.gr | iek@xinis.net | www.facebook.com/iekxinithessaloniki