Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΚΚΕ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ"

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα" διοργάνωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τη Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό
Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. Μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, ο Μανώλης Ραλλάκης, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Τάσος Ζερβός, μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής. Εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ χαιρετισμό απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.
Στη συζήτηση οι ομιλητές τόνισαν ότι οι συνεχείς περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, η υποβάθμιση της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι περικοπές στις κοινωνικές παροχές και η αβάσταχτη φορολογία βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνταξιούχων. Ανέφεραν, ακόμα, ότι τα αντιλαϊκά αντισυνταξιουχικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων παγιώνονται και η ζωή των συνταξιούχων και της εργατικής λαϊκής οικογένειας συνεχίζει να κυλάει το ίδιο άσχημα, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι συνταξιούχοι στις άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς η πολιτική της ΕΕ θέτει και τις κατακτήσεις των συνταξιούχων κάτω από τη λογική του κόστους, μιας ανάπτυξης δηλαδή που υπηρετεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε τα παρακάτω : "Η αποκρουστική φύση της ΕΕ γίνεται ακόμα πιο φανερή στο εργασιακό και το ασφαλιστικό, καθώς σχετίζονται άμεσα με τον πυρήνα της πολιτικής της ΕΕ, τη μείωση της εργατικής δύναμης. Η αντιασφαλιστική επίθεση θα ενταθεί και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη νέα "συμφωνία - μνημόνιο", όποτε και αν γίνει. Το ασφαλιστικό θα μένει πάντα ανοιχτό, όπως ομολογούν όλα τα κείμενα της Ε.Ε., με μνημόνια διαρκείας καθώς η ουσία του βρίσκεται στην ανταγωνιστικότητα, με μείωση του μη μισθολογικού κόστους και της κρατικής ενίσχυσης του ασφαλιστικού συστήματος για να εξοικονομηθούν πόροι για το κεφάλαιο και τη στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση".

                                       ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ