Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η χώρα δε θα γίνει προτεκτοράτο Να μπει τέρμα στην φιλοιμπεριαλιστική κατρακύλα της κυβέρνησης

Ο υπουργός άμυνας Π. Καμμένος ξαναχτύπησε! Μετά την πρόταση του για νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο (δες εδώ) ήρθαν οι δηλώσεις του για την ετοιμότητα της χώρας να
βοηθήσει στον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία». Στη ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, στη Σούδα κάλεσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή την ΝΑ μεσογείου. Συγκεκριμένα κάλεσε το ΝΑΤΟ να αναδιατάξει την πολιτική του στη Νότια Πτέρυγά του, εκεί που οι κίνδυνοι είναι πλέον συγκεκριμένοι… και επανέλαβε την ετοιμότητα της χώρας «να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας, ώστε να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και να ασφαλίσουμε τους ενεργειακούς διαύλους και τον ενεργειακό εφοδιασμό».
Συνεχίζοντας το παραλήρημα του εξήρε τις συμφωνίες με τα κράτη-δολοφόνους της Αιγύπτου και του Ισραήλ, χαρακτήρισε την Κρήτη κομβικά τοποθετημένο, «γιγάντιο αεροπλανοφόρο» και αιχμή του δόρατος του δυτικού κόσμου έναντι ενός διευρυνόμενου πεδίου αστάθειας, που περικλείει όλο και εντονότερα την Ευρωπαϊκή Ήπειρο!!! Τέλος για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τον βαθμό εμπλοκής της Ελλάδας σε όλα αυτά τα σχέδια προσέθεσε ότι: «Διαθέτουμε ισχυρό αμυντικό σύστημα και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν παράγοντα σταθερότητας, ισχύος και αποτροπής στην περιοχή».
Το νέο αυτό επεισόδιο προσβάλει βάναυσα όχι μόνο την αριστερά και τους αγώνες της αλλά και συνολικά τον ελληνικό λαό που έχει δώσει μάχες ενάντια στον πόλεμο, για να μην είναι η χώρα προτεκτοράτο των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ. Οι συνεχείς συμφωνίες και θέσεις υπέρ της εγκληματικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών, η παράκληση από τον ίδιο τον Α. Τσίπρα για παρέμβαση των ΗΠΑ στην διαπραγμάτευση ανοίγουν επικίνδυνα μονοπάτια για τον ελληνικό λαό.
Οι αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρουν σαφή στάση απέναντι στην φιλοιμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και να ξεκαθαρίσουν την θέση τους από τα φιλοιμπεριαλιστικά κηρύγματα του Καμμέμου  και οποιουδήποτε άλλου συντάσσεται με αυτές τις απόψεις. Δεν μπορούν στο όνομα της «διαπραγμάτευσης» και της ανάγκης για συμφωνία να κρύβουν όλα αυτά τα θέματα «κάτω από το χαλί». Πρέπει να πουν ανοιχτά στον ελληνικό λαό αν, κόντρα σε κάθε θέση και εξαγγελία τους, θέλουν η Ελλάδα να γίνει ένα νέο προτεκτοράτο και να αποτελέσει ενεργό μέλος των εγκλημάτων των ιμπεριαλιστών σε Μ. Ανατολή, Αφρική και Ουκρανία.