Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ξεκινά η συγκρότηση «Ομάδας Παραγωγών Ακτινιδίου νομού Πιερίας»

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ακτινιδοπαραγωγών Πιερίας η πρώτη συνάντηση με σκοπό τη συγκρότηση «Ομάδας
Παραγωγών Ακτινιδίου νομού Πιερίας». Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί από όλο το νομό, διαπιστώθηκε ομόφωνα η ανάγκη άμεσης συγκρότησης της Ομάδας. Με μία τέτοια Ομάδα Παραγωγών μπορούν να προστατευτούν οι ακτινιδοπαραγωγοί απέναντι στους εμπόρους-«καρχαρίες», να διεκδικήσουν και να κερδίσουν καλύτερες τιμές για το προϊόν. Επίσης, η προστιθέμενη υπεραξία από τον κύκλο εργασιών της παραγωγής του ακτινιδίου, να μένει στον τόπο μας.
  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εγκρίθηκε ψήφισμα σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Πιερίας, όπου προχωρούν οι διαδικασίες για πλειστηριασμό των εγκαταστάσεών της. Οι ακτινιδοπαραγωγοί, οργισμένοι από αυτήν την εξέλιξη, δηλώνουν ότι κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των εγκαταστάσεων θα τους βρει απέναντι. Η ΕΑΣ και οι εγκαταστάσεις της ανήκουν στους παραγωγούς της Πιερίας και σ’ αυτούς θα παραμείνουν.
  Η Επιτροπή Ακτινιδοπαραγωγών ζητάει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για να μην ξεπουληθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Πιερίας. Καλεί επίσης τα πολιτικά κόμματα και τις αγροτικές συλλογικότητες να πάρουν θέση για το ζήτημα. Καλούμε τους αγρότες του νομού σε αγωνιστικό μέτωπο, για την υπεράσπιση της περιουσίας μας.



τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκρότηση της Ομάδας Παραγωγών: 6993308461