Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Έκθεση φωτογραφίας του Θανάση Μισιτσάκη στην Αστική Σχολή

 «Άνθρωποι και στιγμές στο ΚΑΠΗ Κατερίνης»
Έκθεση φωτογραφίας  του Θανάση Μισιτσάκη στην Αστική Σχολή


«Άνθρωποι και στιγμές στο ΚΑΠΗ Κατερίνης» τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας του Θανάση Μισιτζάκη, η οποία φιλοξενείται στην Αστική Σχολή (έως τις 21 Ιουνίου ). Την έκθεση συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Δεκάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα ασπρόμαυρα και έγχρωμα αποτυπώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και όπως επισημαίνει - αναφερόμενος στην ταυτότητα της έκθεσης - ο ίδιος ο δημιουργός : «Χαρακτηριστικό της είναι η προβολή συνηθειών των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ Κατερίνης».
Ποιο όμως ήταν το έναυσμα για την θεματική ενότητα της έκθεσης;
«Θεώρησα εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι, τα άτομα της τρίτης ηλικίας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και μεταφέρουν απτά την εμπειρία της ίδιας της ζωής» επισημαίνει ο κος Μισιτσάκης, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος «για την  ικανοποίηση και τα χαμόγελα που διέκρινα στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων γεγονός που  μ’ έκανε να  συνειδητοποιήσω ότι ο θεσμός των ΚΑΠΗ προσφέρει στην τρίτη ηλικία, συντροφικότητα, επικοινωνία, ψυχαγωγία».
Ήδη στους χώρους της έκθεσης περιηγήθηκαν μέλη των ΚΑΠΗ, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, ενώ πραγματοποιούνται και οργανωμένες επισκέψεις συλλόγων κ.α.