Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ

Γιώργος Ιεροδιάκονος

Το πρωτοφανές για τα χρονικά φαινόμενο μαζικών εκδηλώσεων υπέρ της παραμονής
της χώρας και του λαού μας στο τέλμα των μνημονίων, δυστυχώς μας εισαγάγει πλέον στην επικίνδυνη ζώνη του λικόφωτος. Το συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, αλλά και τα άλλα που έπονται, φέρουν βεβαίως την ετικέτα «Made in E.E.». Τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορία της Δύσης και όλα τα εντετελμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην πατρίδα μας βάλθηκαν να μας πείσουν ότι οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος αποτελούν αυθόρμητες εκδηλώσεις του ελληνικού λαού, που παλεύει, τάχα, για την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην παραγματικότητα όμως πρόκειται για μέρος μιας ενορχηστρωμένης μεθόδευσης των ευρωκρατών, για καθαρά γεωστρατηγικά θέματα. Στόχος είναι να σπείρουν την διχόνοια στον ελληνικό λαό (ακόμα και με εμφύλια σύρραξη αν χρειαστεί), προκειμένου να αρθεί και η παραμικρή περίπτωση παλλαϊκής αντίστασης ενάντια στην επικυριαρχία της Γερμανίας και της Ε.Ε.
Σ’ αυτή την εξέλιξη φέρει ακέραια την ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση, που κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να αχρηστεύσει όλα της τα όπλα. Πρώτα με την παραχωρητική συμφωνία της 20ηςΦεβρουαρίου και την απεμπόληση ακόμα και των πιο βασικών δικαιωμάτων ενός ανεξάρτητου κράτους να ασκεί μονομερώς και απρόσκοπτα την εθνική του πολιτική. Ύστερα με την λεηλασία όλων των ταμειακών αποθεματικών (ΟΤΑ, Ασφαλιστικών Οργανισμών, νοσοκομείων κλπ.), προκειμένου να πληρωθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Και τώρα, με την παραχώρηση των πλατειών, που μέχρι τώρα αποτελούσαν προνομιακό πεδίο του αντιμνημονίου, στους ανεγκέφαλους και τους εθελόδουλους, που σύρονται και άγονται από τα κανάλια της διαπλοκής και τα δοσιλογικά κόμματα.
Είναι προφανές πως η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις πλατείες αποτελεί συνειδητή επιλογή της ηγετικής του ομάδας. Να θυμιθούμε με ποιο τρόπο είχε «αδειάσει» τα συλλαλητήρια του Φεβρουαρίου, αποσύροντας τις οργανωμένες δυνάμεις του από το Σύνταγμα, όταν διαπίστωσε πως το συγκεντρωμένο πλήθος απαιτούσε ρήξη με την ευρωκρατία. Και ο πλέον καλόπιστος ακόμα θα θυμάται την πρεμούρα της Ν.Ε. Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ να σπεύδει για να εξασφαλίσει την κεντρική μικροφωνική της πλατείας Συντάγματος, μονοπωλώντας των συνθηματικό λόγο με εκείνα τα αλλοπρόσαλλα περί αγώνα, δήθεν, υπέρ της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών λαών. Συνθήματα που ελάχιστα διέφεραν από τα αντίστοιχα των «ευρωπαϊστών» της περασμένης Πέμπτης. Τελικά, αντιλαμβανόμενοι το πλήθος, το πείσμα και τον αγωνιστικό παλμό του κόσμου, που απαιτούσε άμεση απεμπλοκή από δεσμεύσεις και μνημόνια, αποτράβηξαν ξαφνικά τις οργανωμένες δυνάμεις τους, αφήνοντας εσκεμμένα τα συλλαλητήρια να σβίσουν. Για να επανέλθουν ξανά στο αποσπασματικό κάλεσμα της περασμένης Τετάρτης, που μόνο προσχηματικό μπορεί κανείς να το δει, ή ακόμα χειρότερα, στα πλαίσια μιας μεθοδευμένης επιδίωξης που αποβλέπει στην διχόνοια του λαού μας.
Όσον δε αφορά την «αυθόρμητη» συγκέντρωση της Πέμπτης, κάθε άλλο παρά αυθόρμητη ήταν. Δεν έχει κανείς παρά να δώσει την αρμόζουσα προσοχή στα περίτεχνα και επαγγελματικά πλακάτ, όλα ομοιόμορφα φτιαγμένα. Είναι προφανές πως κάπου κεντρικά κατασκευάστηκαν και μοιράστηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος. Το ίδιο και οι αναρρίθμητες δωδεκάστερες σημαίες. Ξέρετε πολλούς να διατηρούν εύκαιρη στο σπίτι τους μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και μάλιστα όλες ισομεγέθεις και αγορασμένες από τον ίδιο προμηθευτή; Είναι απολύτως βέβαιον πως η επανάληψη του συλλαλητηρίου την προσεχή Δευτέρα θα είναι ακόμα πιο οργανωμένη και, δυστυχώς, πολυπληθέστερη. Και έπονται κι άλλες ανάλογες τέτοιες συγκεντρώσεις.
Δεν είναι δύσκολο, ξέρετε, να στήσουν και στη χώρα μας ένα σκηνικό αλά Ουκρανία. Καθ’ ότι, εκτός από την ευδοκιμούσα βλακεία, η οποία εύκολα επικάθεται σαν σκουριά στα τηλεορασόπληκτα απαίδευτα πλήθη, κινητοποιούνται μαζί τους και κάθε λογίς κομματόσκυλα και παρατρεχάμενοι των δοσιλογικών κομμάτων. Πολύ περισσότερο που μερικές δεκάδες ευρώ το κεφάλι, ψίχουλα για τους μεγολοκαρχαρίες χρηματοδότες, αποτελούν για τους εξαχριωμένους «διαδηλωτές» ένα σοβαρό ποσό για τη κάλυψη των ιδιοτελών αναγκών τους.
Μπροστά σ’ αυτές τις ανατριχιαστικές μεθοδεύσεις καλούμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και εγρήγορση. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο λαός μας βρίσκεται σε κίνδινο. Πρώτιστο χρέος μας σ’ αυτή τη φάση, να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού την ενότητα του λαού μας.