Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΌΤΑΝ Ο ΚΡΑΤΙΚΌΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌΣ ΑΠΟΥΣΙΆΖΕΙ…… Αναλαμβάνουν οι κάτοικοι !!!

Μετά από πρόταση του Γεωργίου Ζαμάνη, αποφάσισαν ο Αντώνης Μπούμπουρας και ο Πασχάλης Παπαδόπουλος, πρόεδροι της Μεθώνης και της Ν. Αγαθούπολης Πιερίας, αντίστοιχα, να ξεκινήσουν με 2-3 φίλους τους μια σειρά δράσεων με μοτίβο »
Αγαπώ το χωριό μου και το φροντίζω, φρόντισε και εσύ ».
Έτσι την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 πήραν τα εργαλεία τους, τα γάντια τους, τις σακούλες τους, ένα μικρό τρακτέρ με καρότσα, ένα αγροτικό αμάξι, πολύ κουράγιο και θέληση και πήγαν στο κόμβο της Μεθώνης για να μαζέψουν όσα σκουπίδια μπορούσαν σε ένα δίωρο δουλειάς !!
Χωρίς να είναι της αρμοδιότητας κανενός τους, καθάρισαν περίπου 100 μέτρα πεζοδρόμιο όπου είχαν συσσωρευτεί σκουπίδια πολλών ετών αφού δεν τα μαζεύει ποτέ κανείς !!
Δεν είναι η δουλειά τους, δεν πληρώθηκαν, τα προσωπικά τους εργαλεία και ταπροσωπικά τους αμάξια χρησιμοποίησαν και ο μοναδικός σκοπός τους είναι να κάνουν ότι μπορούν για να καλυτερέψουν την είσοδο των 2 χωριών, την βιτρίνα τους, ώστε έτσι να μην διαμορφώσουν οι επισκέπτες μια αρνητική εικόνα από την πρώτη ματιά που θα ρίξουν !!!
Κάποιοι άλλοι είναι αρμόδιοι και σε κάποια άλλα σημεία του Νομού μια χαρά λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός αυτός !!!
Αλλά τι να κάνουμε, εδώ δεν είναι Κατερίνη, δεν είναι Παραλία, δεν είναι Νότια Πιερία !!!
Όπως πάντα την Βόρεια Πιερία την παραμελούν !!! Σκόπιμα ??? Δεν θα συνέφερε ίσως σε μερικούς να ανθήσει η βόρεια Πιερία !!! Κακές γλώσσες τα λένε αυτά ??? Μπορεί… Αλλά μέχρι στιγμή δεν έγιναν και πολλές ενέργειες για να διαψευσθούν αυτές οι φήμες !!!
Για να είμαστε όμως και δίκαιοι οι πρώτοι που φέρουν την ευθύνη για την ύπαρξη σκουπιδιών στο δρόμο είναι όλοι οι πολίτες που τα πετάνε από το παράθυρο του αμαξιού τους επειδή βαριούνται να τα κρατήσουν και να τα πετάξουν στο κατάλληλο κάδο όταν φτάσουν σπίτι !!!
Καλό είναι να έχουμε απαιτήσεις, καλύτερο είναι να μην δημιουργήσουμε καταστάσεις !!
Καιρός είναι να μάθουμε και να εφαρμόσουμε το μοτίβο »Αγαπώ το χωριό μου και το φροντίζω, φρόντισε και εσύ ».
Δέδε Ιζαμπέλ


DSC01031DSC01005

DSC01012
DSC01022DSC01007

DSC01017


https://isabellededes.wordpress.com