Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πενθήμερο φεστιβάλ ταγκό στον Παλιό Παντελεήμονα Ολύμπου



ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Κ.Π.Ε. ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ


Πενθήμερο φεστιβάλ ταγκό στον Παλιό Παντελεήμονα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/6 ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/6/2015 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Ένα ξεχωριστό και πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες στις πλαγιές του Ολύμπου.
Πρόκειται για το πενθήμερο φεστιβάλ ταγκό, που περιλαμβάνει εργαστήρια εκμάθησης χορού για όλα τα επίπεδα, διάφορα δημιουργικά εργαστήρια όπως γιόγκα, προθέρμανση χορού, κάθε βράδυ Μιλόγκα και πρακτική εξάσκηση (για όλα τα επίπεδα) πριν από κάθε μάθημα. Οι δάσκαλοι των χορών είναι από την Αργεντινή και τη Γερμανία. Παράλληλα, θα διοργανωθούν εργαστήρια παρασκευής καλλυντικών ομορφιάς, κατασκευής τσόχας και έκθεση φωτογραφίας. Το φεστιβάλ ταγκό πραγματοποιείται από 19-23 Ιουνίου στον Όλυμπο, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, στον Παλιό Παντελεήμονα.

Φεστιβάλ τανγκό από ομάδα Γερμανίδων - Γερμανών φίλων της Ελλάδας

Αυτό το φεστιβάλ θα είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία ταγκό σε υψόμετρο 600 μέτρων, κάτω από το βλέμμα των αρχαίων θεών, σε έναν ιδιαίτερο χώρο όπως είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και δίπλα από ένα μαγευτικό χωριό όπως είναι ο Παλιός Παντελεήμονας.
Η ιδέα για τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ ταγκό ξεκίνησε από ομάδα Γερμανίδων και Γερμανών που λατρεύουν την Ελλάδα και που συχνά έρχονται στον Όλυμπο για να χαρούν τις ομορφιές του μυθικού βουνού αλλά και να απολαύσουν από τα μπαλκόνια του Παλιού Παντελεήμονα τη μεγαλειώδη θέα του Θερμαϊκού καθώς και τη θέα του ανοιχτού πελάγους, του Αιγαίου. Ψυχή αυτής της ομάδας των Γερμανίδων και των Γερμανών είναι η Ρεγγίνα Χούγιερ από το Βερολίνο, η οποία αγαπά την Ελλάδα και πάντοτε μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη γη των θεών και των μουσών, για τη γη του μυθικού Ορφέα.
Μ’ αυτό το πρωτότυπο αλλά και πρωτόγνωρο φεστιβάλ οι οργανωτές φιλοδοξούν να προσφέρουν και μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στη γη του Ολύμπου η οποία συνεχίζει να βιώνει την οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα, φιλοδοξούν να τείνουν χέρι ειλικρινούς φιλίας, αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων. Οι συμμετέχοντες θα αφεθούν στον χορό των συναισθημάτων τους.  Το ταγκό δεν περιορίζεται μόνο στις φιγούρες των χορευτών αλλά εσωκλείει μέσα του τη μουσική, τους στίχους των τραγουδιών, την έκφραση, το πάθος, τη μελαγχολία, την αέναη αναζήτηση του εαυτού, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τη δύσκολη αποδοχή του ότι χρόνος είναι το τώρα.

 Έκθεση φωτογραφιών παρελθόντος από τη ζωή του χωριού

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, σε χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου θα πραγματοποιείται και έκθεση φωτογραφιών από το μακρινό παρελθόν με στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή κατοίκων του Παντελεήμονα.


Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ταγκό έχει ως εξής:
Παρασκευή 19/6, από τις 5.00 το απόγευμα έως και τις 2.00 τα ξημερώματα. Θα γίνει η έναρξη των πενθήμερων εκδηλώσεων με καλωσόρισμα ενώ θα ακολουθήσει εργαστήριο ταγκό αλλά και ταγκό διασκέδαση.
Σάββατο 20/6, από τις 5.00 το απόγευμα έως και τις 2.00 τα ξημερώματα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρασκευή ενυδατικής κρέμας, εργαστήριο ταγκό, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα, διασκέδαση ταγκό.
Κυριακή 21/6, από τις 5.00 το απόγευμα έως και τις 2.00 τα ξημερώματα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει γιόγκα, εργαστήριο ταγκό, διασκέδαση.
Δευτέρα 22/6, από τις 5.00 το απόγευμα έως και τις 2.00 τα ξημερώματα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατασκευή τσόχας, εργαστήριο ταγκό, μαθήματα ταγκό, διασκέδαση.
Τρίτη 23/6, από τις 5.00 το απόγευμα έως και τις 2.00 τα ξημερώματα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήριο ταγκό, μαθήματα ταγκό, διασκέδαση – Λήξη φεστιβάλ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10 ευρώ η βραδιά.

Πληροφορίες

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ρεγγίνα Χούγιερ στο τηλέφωνο 6972 46 09 29 από τις 11.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ καθώς και με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο τηλέφωνο 23520 22 700. Ιστοσελίδα: www.tangourlaub-griechenland.jimdo.com E-mail: kontakt@jadevital-berlin.de