Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΩΤΗΡΗ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου
να προτείνει στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου.
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου, αποφάσισε σήμερα να προτείνει η αρμόδια επιτροπή προς την Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, έπειτα από το αίτημα των Ελληνικών εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να δικαστεί για τις σαθρές κατηγορίες «της παράνομης βίας και διατάραξης οικιακής ειρήνης». Έτσι ονόμασαν την παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ3, στις 4-3-2010, για τη συστηματική απόκρυψη των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων του ταξικού εργατικού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Παρά το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατά την ακρόασή του στην επιτροπή, απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία τον πολιτικό χαρακτήρα της ποινικής δίωξης εναντίον του, που στο πρόσωπό του στοχεύει την πολιτική δράση του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος, η επιτροπή χωρίς καμία ουσιαστική τεκμηρίωση έκρινε ότι "δεν υφίστανται υπόνοιες ότι η δίωξη ασκείται με σκοπό να παρακωλυθεί η πολιτική δραστηριότητά του". Κι αυτό τη στιγμή που τόσο οι γραπτές δηλώσεις των δημοσιογράφων-παρουσιαστών του δελτίου ειδήσεων, όσο και το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, της 4-3-2010, που προβλήθηκε στην επιτροπή, ήταν ατράνταχτη απόδειξη ότι η παράσταση διαμαρτυρίας και η ανάγνωση ολιγόλεπτου απεργιακού δελτίου έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των δημοσιογράφων, χωρίς να διαταραχθεί στο ελάχιστο η ομαλή λειτουργία του σταθμού.
Δεν περιμέναμε βέβαια το ευρωκοινοβούλιο να αντιταχθεί στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Το αντιδραστικό αυτό όργανο της ΕΕ πρωτοστατεί μαζί με τους άλλους "θεσμούς" της ιμπεριαλιστικής αυτής ένωσης του κεφαλαίου και τις αστικές κυβερνήσεις στην άγρια επίθεση ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού σε όλα τα κράτη μέλη της.
Ο λαός μπορεί να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για τον χαρακτήρα της ΕΕ, τα όργανά της και όσους την εξωραΐζουν και πασχίζουν με όλα τα μέσα να τον κρατάνε δεμένο στα αντιλαϊκά δεσμά της. Οι ανυπόστατες κατηγορίες κι οι διώξεις σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ θα πέσουν στο κενό.

16-06-2015     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ