Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο Ισπανός Jessed Hernandez Gispert, κάτοχος ρεκόρ σπουδαίων διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος στην στέγη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"

 Ο Jessed Hernandez Gispert στην στέγη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»:
Στον αγώνα με καθοδηγεί η ψυχή και το συναίσθημα



Λίγες ώρες πριν σταθεί στην εκκίνηση του Olympus Marathon, ενός αγώνα που ο ίδιος χαρακτήρισε ως «έναν από τους τρεις σημαντικότερους στο είδος του ανά την υφήλιο», ο  πρωταθλητής - σύμβολο της παγκόσμιας αθλητικής σκηνής, ο  Ισπανός Jessed Hernandez Gispert,  κάτοχος  ρεκόρ σπουδαίων διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος  ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».


Το βράδυ της Παρασκευής, σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, κατά την οποία η αθλητική στέγη του συλλόγου αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλα τα μέλη και τους φίλους που την  παρακολούθησαν, ο διεθνούς φήμης πρωταθλητής συνοδευόμενος από τον επίσης Ισπανό αθλητή, Dani Morata Gracia παρέδωσε μαθήματα ήθους και απλότητας, υπέγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων του συλλόγου, φωτογραφήθηκε με όλους τους παριστάμενους, απάντησε υπομονετικά σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν για τεχνικά ζητήματα, για θέματα προετοιμασίας ορειβατικών αγώνων, ενδεδειγμένης διατροφής κ.α.


Έδωσε συμβουλές για αρχάριους - σε ό,τι αφορά τους ορειβατικούς αγώνες - αθλητές, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά στη διάρκεια του αγώνα το συναίσθημα, το πώς νοιώθω ψυχικά και σωματικά κάθε στιγμή καθοδηγεί τα βήματά μου. Λίγη σημασία έχουν για μένα το καρδιοσυχνόμετρο ή το χρονόμετρο» προέτρεψε ωστόσο τους αθλητές «να μην παρασύρονται από υπέρμετρο ενθουσιασμό στο πρώτο μέρος κάθε αγώνα και να κατανέμουν με φειδώ και οικονομία τις δυνάμεις τους».


Σε ό,τι αφορά την τέταρτη συμμετοχή του στον Olympus Marathon, ο ρέκορντμαν της διαδρομής  διευκρίνισε ότι αισθάνεται έτοιμος για να κερδίσει τον αγώνα, χωρίς όμως να κυνηγήσει το νέο ρεκόρ,  καθώς όπως είπε προέρχεται από μία γεμάτη σε αγώνες αθλητική χρονιά.


Την παρουσίαση των προσκεκλημένων έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Μυστρίδης κάνοντας λόγο «για ξεχωριστή στιγμή στη διαδρομή του συλλόγου, καθώς είναι ανάμεσά μας ένας πρωταθλητής που τα ρεκόρ και τα κατορθώματά του αποτυπώθηκαν και συνεχίζουν να καταγράφονται με ανεξίτηλα χρώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού».


Ο σπουδαίος πρωταθλητής συνεχάρη τα μέλη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας για την προσήλωση και την αγάπη τους στον αθλητισμό, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από  την οργάνωση, με την οποία διαπίστωσε ότι λειτουργεί ο συγκεκριμένος σύλλογος. Στους δύο προσκεκλημένους, ο Αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Πούλιος και το μέλος του Δ.Σ. Ευάγγελος Γερομιχαλός αντίστοιχα απένειμαν αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε video -  περιήγηση στο μυθικό βουνό μέσα από την κάμερα του Ιωάννη Μπεϊνά  με τίτλο: « Ο Όλυμπος σε 10 λεπτά».  


Τέλος,  χρέη μεταφραστή στην εκδήλωση ανέλαβε ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος, μέλος του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης.