Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στο Tecuci της Ρουμανίας

     Στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + ,   «WE ARE THE WORLD WE ARE THE CHILDREN» , 6 μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και 3 καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων
 ταξίδεψαν στη Ρουμανία από τις 29.04.2015 μέχρι τις 24.04.2015. Επισκέφθηκαν το Colegiul National Spiru Haret στο Tecuci , όπου συναντήθηκαν για τρίτη φορά με εταίρους από την Τουρκία , τη Λιθουανία , την Κροατία  και τη Ρουμανία.
    Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκε η 1η «hero story» των εταίρων –ιστορίες παιδιών που με τις πράξεις τους άλλαξαν τον κόσμο και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές –. Ταυτόχρονα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τους μαθητές των υπόλοιπων χωρών.
     Επίσης,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πόλη Brasov και στο Bran (πύργος του κόμη Δράκουλα), καθώς και σε ιστορικά μνημεία που σχετίζονται με τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο.
    Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων Καπέτης Ευάγγελος και οι καθηγητές Γκούντρα Φανή και Παπαβραμίδης Φιλάρετος.