Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

18χρονο κορίτσι από 12 χρόνων ζει με HIV και πλέον επιβιώνει χωρίς φάρμακα

Στη Γαλλία, εντοπίζεται η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση στην ιστορία του ιού του HIV, όπου παρατηρείται μακροχρόνια ύφεση χωρίς θεραπεία σε έναν ασθενή. Η
μοναδικότητα αυτής της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι η κοπέλα από τότε που ήταν 12 ετών δεν έπαιρνε φάρμακα.
Σύμφωνα με μελέτες του Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, μια μακροχρόνια ύφεση καταγράφεται σε μια 18χρονη Γαλλίδα με έναν ιό συγγενή με την ανοσοανεπάρκεια. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κορίτσι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει θεραπευτεί, αλλά αισθάνεται πολύ καλά μετά τη διακοπή της θεραπείας.
“Μπορούμε να ανιχνεύσει τον ιό HIV στα κύτταρα, αλλά δεν μπορεί να ανιχνεύσει την αντιγραφή του ιού στο πλάσμα” αναφέρει, – ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Asier Saez Sirion, από το Ινστιτούτο Παστέρ -. “Δεν έχουμε ακόμα καταλάβει γιατί αυτό το κορίτσι ήταν σε θέση να ελέγξει τη μόλυνση”
Σύμφωνα με την έκθεση, σχετικά με την ανάπτυξη της νόσου η όλη θετική εξέλιξη επηρεάζεται από το γεγονός ότι εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο, και το παιδί άμεσα έλαβε την απαραίτητη βοήθεια. Η υπόθεση αυτή δείχνει ότι η μακροχρόνια ύφεση μετά από έγκαιρη θεραπεία είναι δυνατή σε παιδιά που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV.