Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κήρυξε την έναρξη του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου
κήρυξε την έναρξη  του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου
σε μια υπέροχη βραδιά υπό τον έναστρο Πιερικό ουρανό

Στο γεμάτο από κόσμο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου έγινε το βράδυ του Σαββάτου η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Σοφία Μαυρίδου, κήρυξε και επίσημα την έναρξη του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, προσκαλώντας όλους τους Πιεριείς και τους επισκέπτες της περιοχής  «συνοδοιπόρους σ’ αυτή τη διαδρομή τέχνης και πολιτισμού». Η ίδια επισήμανε πως και φέτος το  Φεστιβάλ Ολύμπου είναι μια κορυφαία γιορτή-θεσμός που παράγει πολιτισμό και συμβάλει στην πολιτιστική δημιουργία και την ίδια στιγμή αποτελεί μία ισχυρή καλλιτεχνική ζύμωση.


Στη συνέχεια η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «
Η Πιερία και οι άνθρωποί της διατηρούν μία ξεχωριστή σχέση με το Φεστιβάλ Ολύμπου. Στηρίζουμε το Φεστιβάλ και τους ανθρώπους του, τον Πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστο και το διοικητικό συμβούλιο, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη. Όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που εργάζονται σκληρά. Στηρίζουμε το Φεστιβάλ όχι μόνο γιατί το οφείλουμε, αλλά γιατί το αγαπάμε. Δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα, να μας θυμίζει τη δική μας μύηση στις Τέχνες και να ανανεώνει αυτό το μοναδικό δεσμό που δημιουργείται κάθε καλοκαίρι ανάμεσα στους θεατές και τους δημιουργούς». Επίσης, τόνισε πως  «το συγκεκριμένο Φεστιβάλ διαχέει τον πολιτισμό σε κάθε σημείο της Πιερίας αναδεικνύοντας έτσι όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής».

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου καλωσόρισε το κοινό στο Φεστιβάλ Ολύμπου και έδωσε ραντεβού στους χώρους των εκδηλώσεων.


Αμέσως μετά την τελετή έναρξης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων που φιλοξενούνται στο 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Της εικαστικής έκθεσης «Τοπία/τόποι πολιτισμού στην Πιερία» ,που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με πλούσιο φωτογραφικό και εικονιστικό υλικό με τις άγνωστες πτυχές της Πιερίας, αλλά και αυθεντικά αντικείμενα, όπως παλιούς χάρτες, ιστορικά αρχεία, έργα τέχνης, εκκλησιαστικά αντικείμενα, αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς και των μαροκινών εκθέσεων με τα γραμματόσημα και τα κεραμικά  από το Βασίλειο του Μαρόκο, την τιμώμενη χώρα του φετινού Φεστιβάλ. 


Δελτία τύπου, ανακοινώσεις  και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα : http://pieria.pkm.gov.gr