Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Κι άλλος πνιγμός στη Νότια Πιερία, ο τρίτος μέσα σε 5 ημέρες! Πότε θα προσληφθούν ναυαγοσώστες;

Δίχως τελειωμό οι πνιγμοί συνανθρώπων μας, κυρίως ηλικιωμένων, το τελευταίο διάστημα στη Νότια Πιερία. Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο ότι ένας
ακόμη ηλικιωμένος, ηλικίας 80 ετών, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου, από τη θαλάσσια περιοχή του Πλαταμώνα. Ο 80χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Τι συμβαίνει, λοιπόν, εκεί στην περιοχή του Δήμου Δίου Ολύμπου; Πληροφορούμαστε ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν κάνει προσλήψεις ναυαγοσωστών. Πού οφείλεται αυτή η παράλειψη; Σε ολιγωρία; Σε αδιαφορία; Σε έλλειψη χρημάτων; Σε γραφειοκρατικά προβλήματα; Πάντως, ό,τι και να συμβαίνει, τρεις άνθρωποι να χάνονται μέσα σε ένα πενθήμερο στις ακτές της Νότιας Πιερίας, ε αυτό πάει πολύ. Εμείς οι πολίτες εκείνο που θα περιμέναμε από τους Διοικούντες είναι όχι μόνο να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις και απαντήσεις αλλά και κάποιοι υπεύθυνοι να πούνε και καμιά συγγνώμη... Τρεις άνθρωποι πέθαναν! Μέσα σ' ένα πενθήμερο! Δεν θέλουμε να χαθούν άλλες ψυχές... Όχι άλλοι πνιγμοί στη Νότια Πιερία!