Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Καλώς τον μας και ας άργησε.. του Δημήτρη Καλαιτζή

Καλώς τον μας και ας άργησε..
 του Δημήτρη Καλαιτζή

Ο Αλέξης ξεπέζεψε από το άλογο της μίζερης και ανέφικτης επανάστασης .Το δικό του ξεπέζεμα όμως, αφηνίασε το "μανιακό άλογο" που σέρνει την "αριστερή πλατφόρμα" και έφερε τους γνωστούς τριγμούς των τελευταίων ημερών και το "αριστερό κάρο" ήδη πορεύεται σε άλλο παράλληλο σοκάκι.
Ο Αλέξης Τσίπρας  που τυγχάνει της κοινωνικής αποδοχής , κατάλαβε ότι οι συμπληγάδες, οι δύσβατες αριστερίστικες κομματικές ατραποί οδηγούσαν τον τόπο και τον ίδιο, κατάφατσα στη δημιουργία μίας Ελλάδας κρανίου τόπο.Χωρίς να αποστασιοποιήθηκε από την αριστερή του ιδεολογία και κουλτούρα (έτσι φαίνεται), μπήκε στο δρόμο της ρεαλιστικής προσέγγισης της κατάστασης, έδειξε την απαιτούμενη υπευθυνότητα που πρέπει να έχει ένας πρωθυπουργός μίας χώρας και ενός ταλαιπωρημένου λαού και πήρε την πιό κατάλληλη απόφαση.
Είναι δέ πολύ παραπλανητικό αυτό που λέγεται ότι ο λαός προδόθηκε με την απόφαση του Τσίπρα.  Δέν είναι έτσι. Δέν έδωσε ο λαός εξουσιοδότηση στον Σύριζα για GREXIT και επιστροφή στη δραχμή.Ο λαός ήθελε καλύτερη συμφωνία και όχι την τότε προτεινόμενη.
Ο Τσίπρας βρέθηκε στην αναγκαιότητα να αγωνιστεί, να ματώσει, να πιεστεί πολύ, να εκβιαστεί και τελικά να αποφασίσει τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό, χάνοντας μία μάχη, αλλά όχι και τον πόλεμο. Κατά πολλούς υπάρχει η δυνατότητα να πετύχει η ανάκαμψη της χώρας άν τηρηθούν άλλες πολιτικές κατά τη διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πρόσημο. Ήδη αχνοφαίνεται να αποκτά υποστηρικτές η αναδιάρθρωση του χρέους που είναι το ήμισυ του παντός για την ελπίδα οικονομικής ανάταξης.
Μετά δέ την ψήφιση των προαπαιτουμένων από την Ελληνική Βουλή, μπήκε στο δρόμο μία πορεία χρηματοδότησης της Ελληνικής Οικονομίας που θα επαναφέρει τα πράγματα στη σωστή τους θέση.
Αν εισρεύσουν δέ και εμπροσθοβαρή επενδυτικά  αναπτυξιακά κονδύλια (όπως συμφώνησε η Κομισιόν), θεωρείται ότι θα υπάρξει ανάπτυξη για να βγούμε απ το  σημερινό οικονομικό αδιέξοδο της Ελληνικής κοινωνίας και αγοράς.
Έτσι φαίνεται ότι θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα.
Εκεί που υπάρχει αβεβαιότητα είναι και στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να δώσει λύσεις και να πάρει δύσκολες αποφάσεις.Θα επιστρέψει στη λογική της "αριστερής πλατφόρμας" ή πορευτεί στη λογική του ρεαλισμού και του σοσιαλιστικού δρόμου μίας Ευρωπαϊκής ρεαλιστικής Αριστεράς;Αν αυτό πράξει, είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα τον στηρίξει, γιατί πάνω του στηρίζει τις ελπίδες μιάς δημοκρατικής  διακυβέρνησης της χώρας με "αριστερό πρόσημο".Το λέω εγώ που όπως έχω ξαναπεί δέν έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό δικαιούμαι να πώ Καλώς τον μας και ας άργησε..