Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο Νότης Μαριάς στηρίζει τους Έλληνες κτηνοτρόφους στην Ευρωβουλή

Παρέμβαση υπέρ των Ελλήνων κτηνοτρόφων έκανε χθες 6/7/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος
Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή την Έκθεση Nicholson για τη λήψη μέτρων για τον γαλακτοκομικό τομέα.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η Κοινή Γεωργική Πολιτική οφείλει να στοχεύει στην ισόρροπη εδαφική ανάπτυξη από οικονομικής και κοινωνικής απόψεως. Αυτό σημαίνει ότι η κτηνοτροφία πρέπει να συνεχίσει να είναι παραγωγική και βιώσιμη ιδίως στις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα ιδίως έχει χτυπηθεί η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στα νησιά του Αιγαίου. Επιπλέον οι νησιωτικές και ορεινές περιοχές έχουν αυξημένο κόστος παραγωγής, συλλογής και εμπορίας του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ειδική μέριμνα πρέπει να δοθεί  για το ζωικό κεφάλαιο. Επίσης τα προϊόντα ΠΟΠ πρέπει να τύχουν πραγματικής προστασίας και ιδίως η Ελληνική φέτα που αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και σε τρίτες χώρες όπως είναι ο Καναδάς.  Επιπλέον ο γαλακτοκομικός τομέας έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά λόγω του ρωσικού εμπάργκο».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Τέλος η τρόικα με την πολιτική της στην Ελλάδα διαλύει τον πρωτογενή τομέα, αυξάνει το κόστος παραγωγής και των εφοδίων. Πήρε όμως η τρόικα την απάντηση που της αρμόζει με το μαζικό ΟΧΙ των κτηνοτρόφων στο χθεσινό δημοψήφισμα».