Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ ΑΘΗΝΑ ΚΡΙΚΕΛΗ -ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΛΑΡΙΣΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Tιμάται η σπουδαία, περήφανη και πολυβραβευμένη Ελληνίδα Δημοσιογράφος-σκηνοθέτης κ. Αθηνά Κρικέλη



Το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" αναγνωρίζοντας την  τεράστια προσφορά της διεθνούς φήμης δημοσιογράφου-ανταποκρίτριας σε πολλά επικίνδυνα μέρη του πλανήτη ,Ελληνίδας κ. Αθηνάς Κρικέλη ,στην ανάδειξη του Ολύμπου ,της Θεσσαλίας και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσα από πολυβραβευμένα Ντοκιμαντέρ, θα την τιμήσει, με μια σεμνή τελετή και με την παρουσία δεκάδων επιστημόνων-συνεργατών του.
 Σημειώνεται ότι η κ. Αθηνά Κρικέλη είναι η Ιδρύτρια-Διευθύντρια του Ellopia Media Group της Νέας Υόρκης και διακεκριμένη συνεργάτης του National Geographic.
Για τον λόγο αυτό σας
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ
να παραστείτε στην εκδήλωση αυτή ,κατά την οποία η Κοινωνία των Πολιτών και  το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"  τιμά τη Δημοσιογράφο-Σκηνοθέτη  κ. Αθηνά Κρικέλη - την
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 και ώρα 18.45-19.15 μ.μ.  
στο Κεντρικό Κτίριο του 'Μύλου του Παππά" -2ος όροφος -Αμφιθέατρο-ΛΑΡΙΣΑ ,
στην οποία θα προβληθεί το πολυβραβευμένο Ντοκιμαντέρ ""Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι του βουνού Όλυμπος".
 .
H βράβευση αυτή θα γίνει στα πλαίσια της Ημερίδας Ενημέρωσης των Επιστημονικών Συνεργατών του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"     
    







--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας  έχει ως εξής:
18.30- 18.45 . μ.μ.     Προσέλευση -Διαπίστευση Συνεργατών
18.45-19.15 μ.μ.        Βράβευση Δημοσιογράφου κ. Αθηνάς Κρικέλη -Προβολή του πολυβραβευμένου  
                                   Ντοκιμαντέρ "Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι του βουνού Όλυμπος'
19.15 -19.20 μ.μ.      ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ 5 λεπτών
19.20-21.00  μ.μ.        Ενημέρωση Στελεχών από Εξειδικευμένους Επιστήμονες-Διαχειριστές Ευρωπαϊκών   
                                    Προγραμμάτων  (Πανεπιστημιακούς, τεχνοκράτες, στελέχη εταιριών, Περιφέρειας )
21.00-21.30 μ.μ.         Συμπεράσματα -Σύσταση Ομάδων έργου -Καθορισμός περαιτέρω εξειδικευμένης
                                    ενημέρωσης ανά Ομάδα Έργου

ΑΘΗΝΑ ΚΡΙΚΕΛΗ-
Μια σπουδαία και περήφανη  Ελληνίδα στην πρώτη γραμμή της Ενημέρωσης

  • Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη .
  • Παρακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο Λονδίνο την περίοδο 1987 με 1990, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
  • Το 1999 δημιούργησε και υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση[εκκρεμεί παραπομπή] και την εταιρεία Ellopia Media Group.
  • Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί τρεις φορές από την Ελλάδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ επίσης έχει βραβευτεί το 1997, και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης.[1]
  • Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία Telly Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2007 κερδίζει άλλα δυο ίδια βραβεία για τα ντοκιμαντέρ "Εντατική μιας ζωής" και "Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο".
  • Υπήρξε η μόνη Ελληνίδα που αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Emmy Awards. 1ο βραβείο στις Κάννες το 2011 καλύτερο πολιτικό ντοκιμαντέρ "Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο".
  • Είναι ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη, ενώ η ραδιοφωνική της εκπομπή "Τα δικά μας" φιλοξενείται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Αμερικής ως το πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής γλώσσας. Επίσης είναι πολιτική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 3.
  • Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (National Academy Of Television Arts and Sciences, ΝATAS), του Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (Σ.Μ.Π.Τ.Ε.), του Φόρεϊν Εξπρές (Foreign Press) και του Συνδέσμου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Correspondent Association, UNCA).
  • Σήμερα ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη.
  • Το ντοκιμαντέρ αυτό "Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι του βουνού Όλυμπος' πήρε το πρώτο βραβείο Award of Excellence (βραβείο Αριστείας ) στην Αμερική στο φεστιβάλ "Best Short films. προβλήθηκε στο PBS (κάτι σαν την ΕΡΤ στην Αμερική ) και μας έδωσαν τηλεθέαση (μόνο στην Νέα Υόρκη) 11 εκατομμύρια τηλεθεατές.
  • Παίχτηκε σε 4 αμερικανικά πανεπιστήμια της ΝΥ, και οι φοιτητές "υποχρεώθηκαν" να παραδώσουν εργασία με βαθμολογία στον καθηγητή τους με θέμα τον Όλυμπο.
Με Εκτίμηση
Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
 Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος-Σύμβουλος Ανάπτυξης                        
Δημοσιογράφος-τ. Αν. Στέλεχος ΟΤΕ