Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο ήλιος βοηθά την γονιμότητα!

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ενισχύσει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης
Αναπαραγωγής.
Ειδικότερα, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Γκεντς μελέτησε τα αποτελέσματα των εξωσωματικών γονιμοποίησεων 6.000 γυναικών σε διάστημα έξι ετών και τα συνέκριναν με τις κλιματικές συνθήκες τον μήνα που κάθε γυναίκα ξεκίνησε την προσπάθεια κυοφορίας.
Όπως διαπίστωσε κατά τη διάρκεια των περιόδων με περισσότερη ηλιοφάνεια, τα ποσοστά γεννήσεων αυξάνονταν. Η βιταμίνη D φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στην θετική επίπτωση των καιρικών συνθηκών στη γονιμότητα, αφού επηρεάζει άμεσα την ποιότητα των ωαρίων.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η ηλιοφάνεια, η υψηλή θερμοκρασία και η απουσία βροχής έκανε την θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης περισσότερο αποτελεσματική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ήλιος φαίνεται να επηρεάζει θετικά και τους άνδρες. Ξεχωριστή μελέτη που παρουσιάστηκε στο ίδιο συνέδριο έδειξε ότι το σπέρμα είναι περισσότερο ενεργό την Άνοιξη και ακόμα πιο αποδοτικό από τον Ιούλιο μέχρι και τον Αύγουστο, συγκριτικά με τον Ιανουάριο.  

http://www.stogiatro.gr