Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Επιδόρπιο χωρίς γλουτένη σχεδίασε Ομάδα του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων του ΑΠΘ που διευθύνει ο συμπατριώτης μας Κ.Μπιλιαδέρης

Βράβευση καινοτόμου προϊόντος της Ομάδας του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων του ΑΠΘ
Ένα σνακ/επιδόρπιο χωρίς γλουτένη, χωρίς ζωικά λιπαρά, πλούσιο σε διαλυτές και
αδιάλυτες διαιτητικές ίνες, χωρίς συντηρητικά και με το μισό περίπου της συγκέντρωσης
ζάχαρης και θερμίδων άλλων συμβατικών προϊόντων αυτού του τύπου, είναι το καινοτόμο προϊόν που σχεδίασαν και παρήγαγαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Ιππολύτη Γκουντενούδη-Εσκιτζή, Χρήστος-Ελπιδοφόρος Χριστοδούλου και η Επιβλέπουσα, Επικ. Καθηγήτρια Αθηνά Λαζαρίδου και κέρδισε το Βραβείο καλύτερου «σχεδιασμού marketing και εμπορίας».
Το καινοτόμο προϊόν εξατομικευμένης διατροφής, με όνομα «Gluten-Care Muffin» της Ομάδας του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με βιομηχανικό φορέα.
«Το προϊόν παράγεται κυρίως με πρώτες ύλες ελληνικής προέλευσης και έρχεται να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό της ελληνικής αγοράς στο χώρο των επιδορπίων/σνακ χωρίς γλουτένη για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών ατόμων με κοιλιοκάκη (αυστηρή δια βίου δίαιτα χωρίς γλουτένη), αλλά και ευαισθητοποιημένων καταναλωτών που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή» υποστηρίζει η βραβευμένη Ομάδα του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων του ΑΠΘ.
Ο Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής «ECOTROPHELIA 2015» διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2015, στην Αθήνα. Στόχος του Διαγωνισμού είναι ανάδειξη της ευρηματικότητας των νέων φοιτητών στον κλάδο της αγροδιατροφής με την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών στο χώρο τροφίμων, ιδιαίτερα όσον αφορά στη δημιουργία προϊόντων με βελτιωμένα ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά ή τρόφιμα που απευθύνονται σε ομάδες καταναλωτών με συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις (π.χ. άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα).
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life», με τη συμμετοχή ερευνητικών ομάδων από όλα τα σχετικά με την επιστήμη τροφίμων και διατροφή Τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας που αναπτύσσουν συνεργασίες με βιομηχανίες τροφίμων, με στόχο την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων στην παραγωγή τροφίμων.


http://www.auth.gr