Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Καταστροφές στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δ.Κ. Παραλίας Κατερίνης

 Καταστροφές, ζημιές και δολιοφθορές προκλήθηκαν από αγνώστους στις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, μπάσκετ), στη Δημοτική κοινότητα της Παραλίας Κατερίνης.


Δεν έχουν περάσει περισσότερες από δέκα ημέρες, από τότε που οι εγκαταστάσεις άλλαξαν εικόνα, συντηρήθηκαν, εξοπλίστηκαν κατάλληλα και υποδέχθηκαν στους κόλπους τους νέους και νέες της περιοχής, καθώς και τους επισκέπτες της τουριστικής περιόδου, που επιλέγουν να αθληθούν στους συγκεκριμένους χώρους. Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες και επικεντρώνονται στις μπασκέτες (ταμπλό, στεφάνια, διχτάκια),  το τερέν και τα φιλέ των γηπέδων τένις.


Πρέπει να προστατευτεί η περιουσία των ίδιων των δημοτών
Όπως τονίζει ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Γεώργιος Γαβρίδης:
«Παρατηρήθηκε το λυπηρό φαινόμενο κάποιοι να μην σέβονται την περιουσία του Δήμου και άρα των ίδιων δημοτών,  καθώς και το γεγονός, ότι, οι χώροι αυτοί καθημερινά είναι γεμάτοι από νεολαία που διψά για άθληση».

Παράλληλα, ο κος Γαβρίδης προτρέπει τους δημότες κάθε ηλικίας: «να σεβαστούν, να διαφυλάξουν και να προστατεύσουν τους χώρους αυτούς από ζημιές, καταστροφές κ.λ.π.» σημειώνοντας ότι: «Ο Δήμος Κατερίνης επενδύει διαχρονικά στον αθλητισμό, το ζητούμενο όμως είναι και οι πολίτες να προστατεύουν τους κοινόχρηστους αυτούς χώρους».


Τα συνεργεία του Δήμου Κατερίνης θα ξεκινήσουν άμεσα την αποκατάσταση των ζημιών και τη  διαμόρφωση εκ νέου των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, προκειμένου να καταστούν και πάλι προσβάσιμοι στους φίλους των σπορ.