Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΚΚΕ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑΤΟ Η ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΗΠΑ-ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Οικονομικό ΝΑΤΟ η σχεδιαζόμενη Διατλαντική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ - Λαϊκός ξεσηκωμός για να ματαιωθεί

Η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων που προετοιμάζεται να συναφθεί μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ προορίζεται να αποτελέσει το οικονομικό ΝΑΤΟ, το ίδιο βάρβαρο κατά των λαών, όπως και το στρατιωτικό. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση. Υπογραμμίζοντας τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει η συμφωνία για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:
"Η Διατλαντική Συμφωνία,  που  προετοιμάζεται εν μέσω έντονων αντιθέσεων  στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, θα αποτελέσει το οικονομικό ΝΑΤΟ, το ίδιο βάρβαρο κατά των λαών, όπως και το στρατιωτικό. Επιδιώκει να ισχυροποιήσει τη θέση των μονοπωλίων απέναντι σε άλλους ανταγωνιστές τους, όπως  Κίνα, Ρωσία κ.ά. Ενιαίος οικονομικός χώρος σημαίνει κοινοί ακόμα πιο σκληροί για τους λαούς κανόνες. Κατάργηση  δασμών, περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων, απελευθέρωση αγορών, ιδιωτικοποιήσεις με αποκορύφωμα τον μηχανισμό ιδιωτικής διαιτησίας - ISDS, στοχεύουν  στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Κι όλα αυτά πάνε μαζί με τον πιο σιδερένιο κανόνα: Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, χτύπημα μισθών,  εργατικών δικαιωμάτων, πλήρη παράδοση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών στο κεφάλαιο, υπονόμευση της ασφάλειας των τροφίμων, οδυνηρές συνέπειες για τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους.
Τροπολογίες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για επιμέρους βελτιώσεις της συμφωνίας, όχι μόνο δεν αλλάζουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της αλλά την νομιμοποιούν και παραπλανούν. Η ΤΤΙΡ δεν αλλάζει. Να ξεσηκωθούν οι λαοί για να την ματαιώσουν και να ανατρέψουν το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί."


07/07/2015                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ