Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή. Που θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και
θα φτάσει ακόμα και τους 40 με 41 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ.

Με αίθριο καιρό θα ξημερώσει και η Παρασκευή αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και τις απογευματινές και κυρίως τις βραδυνές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες στη βόρεια χώρα μέχρι το ύψος της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 36 βαθμούς στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά και τους 38 στα νότια. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου δεν θα ξεπεράσει τους 34. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση 1-2 βαθμών στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση έως 5 μποφόρ από βορειοανατολικές διευθύνσεις, στο Αιγαίο.

Παρόμοιος ο καιρός και την Κυριακή με κάποιες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 μποφόρ.

 
Επιμέλεια: meteo-news.gr