Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για την ψήφιση και εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Ευρωζώνη, αλλιώς Χάος!

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για την ψήφιση και εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Ευρωζώνη, αλλιώς Χάος!
 του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου 


1.            Όπως έχει γίνει φανερό μετά την πρόσφατη Συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα με την Ευρωζώνη, στη Χώρα έχουμε δύο σύνολα αστικών (μη κομμουνιστικών) πολιτικών παρατάξεων:
(α) Το πρώτο με τις παρατάξεις που δέχονται την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, με εφαρμογή του 3ου Προγράμματος που, μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, θα συμφωνηθεί σε λίγους μήνες.
Στο σύνολο αυτό (ας το πούμε, για συντομία,  «κόμματα για το ευρώ») περιλαμβάνονται το μεγαλύτερο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Τσίπρα, η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛΛ.
(β) Το δεύτερο με τις παρατάξεις που επιδιώκουν την έξοδο από την Ευρωζώνη και τη μετάβαση σε άλλο νόμισμα.  
Στο σύνολο αυτό (ας το πούμε, για συντομία, «κόμματα για τη δραχμή») περιλαμβάνονται η Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη και κάποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (η κα Κωνσταντοπούλου κ.α.), ο κ. Βαρουφάκης (που δεν είναι μέλος κανενός κόμματος) και η Χρυσή Αυγή.
2.           Αν τα «κόμματα για το ευρώ» θέλουν πράγματι η Χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να πάρουν αμέσως δύο κρίσιμες αποφάσεις, δύσκολες αλλά απολύτως απαραίτητες για:
- την ανάκτηση της εμπιστοσύνης ελλήνων και ξένων –πολιτών, επενδυτών, δανειστών– προς το Τραπεζικό σύστημα και το Κράτος μας,
- το τελικώς ζητούμενο, τη σωτηρία της Χώρας.
Οι δύο αυτές αποφάσεις είναι:
(α) Ο κ. Τσίπρας και οι πολλοί του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν τον «ΣΥΡΙΖΑ του ευρώ» να προχωρήσουν αποφασιστικά στη ρήξη με τον «ΣΥΡΙΖΑ της δραχμής», αφήνοντας τον τελευταίο να ακολουθήσει τη δική του πορεία.
(β) Τα «κόμματα για το ευρώ» να σχηματίσουν αμέσως κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με σκοπό:
- την υπογραφή των  Συμφωνιών για τη νέα δανειοδότηση και για το 3ο Πρόγραμμα της Χώρας,
- την εφαρμογή τους μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομική μας κατάσταση.
Αυτές οι δύο αποφάσεις αποτελούν την πρώτη, τη βασική, από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να αρχίσουμε να ελπίζουμε.
3.         Αν τα «κόμματα για το ευρώ» δεν ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, αν δεν αποφασίσουν να υπερβούν τον κομματικό εαυτό τους, αν έχουμε εκλογές πριν σταθεροποιηθεί απολύτως η οικονομική κατάσταση της Χώρας, τότε:
(α) Θα ξαναδούμε τα ίδια τα γνωστά μας καταστρεπτικά, θα ξαναδούμε τα «δήθεν κόμματα για το ευρώ» (γιατί σε «δήθεν» θα έχουν τότε μετατραπεί) να επιδίδονται:
- στο παιχνίδι του «ποιος έφταιξε»: Τι έγινε χθες και τι προχθές, ποιος φταίει περισσότερο και ποιος λιγότερο, ποιος φταίει για το ένα και ποιος για το άλλο...
- στον ανταγωνισμό του λαϊκισμού, για να προσεταιριστούν ομάδες επί μέρους συμφερόντων (μεγάλων και μικρών),  σε βάρος του συμφέροντος της Ολότητας.
(β) Η Χώρα θα μπεί σε νέες περιπέτειες και τελικά θα διολισθήσει στην οικονομική καταστροφή και το χάος.
4.      Συμπερασματικά, επείγει ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας «των κομμάτων για το ευρώ», με στόχο τη σύναψη των Συμφωνιών Χρηματοδότησης και 3ου Προγράμματος με την Ευρωζώνη και την εφαρμογή τους μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομική μας κατάσταση.
            Αλλιώς, η τελευταία ευκαιρία για ελπίδα θα χαθεί και θα κινδυνέψουμε να βρεθούμε σε χάος, οικονομικό και εθνικό.
Ας ευχηθούμε τα «κόμματα για το ευρώ» να μη μας οδηγήσουν στο σημείο να επαναλάβουμε τον ψαλμωδό:
“Ἐπ τν ποταμν Βαβυλνος κε καθίσαμεν κα κλαύσαμεν ν τ μνησθναι μς τς Σιών”.


Παρακαλούμε τους αποδέκτες που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν e-mail μας με κείμενα των ΑΝΤΙΛΟΓΩΝ να μας το γνωστοποιήσουν στη διεύθυνση antilogoi@antilogoi.gr και θα σεβαστούμε αμέσως την επιθυμία τους.

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) Ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ