Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κ. Λαπαβίτσας στη Faretra.info: Ο λαός είπε "ΟΧΙ" στα μνημόνια

"Γραμμή της κυβέρνησης το ευρώ, αλλά και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά"

«…Ο ελληνικός λαός είπε ότι δε θέλει να επιστρέψει στο καθεστώς των μνημονίων. Τα είδε, τα έζησε, τα γνώρισε. Ξέρει ότι αυτό είναι ένα αδιέξοδο…», τόνισε ο Οικονομολόγος και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί, την επομένη του Δημοψηφίσματος, στη Faretra.info, σχολιάζοντας το βροντερό «ΟΧΙ» της κάλπης, ενώ εστίασε με έμφαση στην έκφραση της νεολαίας μέσα από την ψήφο της, η οποία, όπως είπε, πρώτη φορά μίλησε με τόσο ξεκάθαρο τρόπο και αυτό είναι η σημαντικότερη εξέλιξη.

"Αποτυχημένος πολιτικός ο Αντώνης Σαμαράς, να πάει σπίτι του"

Αναφερόμενος, μετά από σχετική ερώτησή μας στην παραίτηση Σαμαρά σχολίασε: «…Η παραίτηση του κ. Σαμαρά ήταν αναμενόμενη. Ο κ. Σαμαράς έχει αποτύχει. Άλλα είπε στον ελληνικό λαό για να γίνει πρωθυπουργός, άλλα έπραξε όταν έγινε, άλλα έκανε προς το τέλος της πρωθυπουργίας του – παρά τα όσα έλεγε περί εφαρμογής των μνημονίων, στην ουσία έκανε πολιτικαντισμούς – και ακολούθησε λάθος πολιτική στους πέντε μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να μας πείσει ότι όλα τα είχε πει σωστά αλλά εμείς δεν καταλάβαμε…
Ο κ. Σαμαράς είναι ένας αποτυχημένος πολιτικός. Να πάει στο σπίτι του, για να μπορέσουμε επιτέλους ν’ αποκτήσουμε μια αντιπολίτευση, η οποία κάτι να’ χει να πει στον τόπο...».

"Αναμενόμενη η παραίτηση Βαρουφάκη"

«…Η παραίτηση του κ. Βαρουφάκη, με κάποιον τρόπο ήταν κι αναμενόμενη, και είναι προς τιμήν του ότι το έκανε αυτό, διότι ανοίγει το πεδίο για μια συνεννόηση, αυτό που θέλει και η κυβέρνηση. Ο Βαρουφάκης έγινε αποδέκτης της εχθρότητας των δανειστών, δεν μπορούσε να διευκολύνει άλλο τις καταστάσεις, ως Υπουργός Οικονομικών. Υπηρέτησε αυτό που ήταν να υπηρετήσει, πρόσφερε ό,τι είχε να προσφέρει. Να δούμε τώρα ποιος θ’ αναλάβει. Αυτό έχει σημασία…», παρατήρησε ο κ. Λαπαβίτσας ερωτώμενος περί παραίτησης Βαρουφάκη.

"Η γραμμή της κυβέρνησης είναι το ευρώ, αλλά και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά"

Τέλος, ο κ. Λαπαβίτσας υπήρξε σχεδόν εκρηκτικός, όταν, ερωτώμενος περί σεναρίου επιστροφής σε εθνικό , δήλωσε ότι κουράστηκε να χρεώνεται τα σενάρια περί… «δραχμολογίας». «…Φτάνει κάποια στιγμή που κανείς κουράζεται μ’ αυτό. Κάνουμε λίγο σαν το χορό της φωτιάς, ή σαν να ξορκίζουμε το κακό, είναι σαν να μη θέλουμε να συζητήσουμε κάτι που πρέπει να συζητήσουμε και όλοι ρωτάν εμένα. Και μόλις πω κάτι, λένε… Αααα… ο Λαπαβίτσας έχει εμμονή. Δεν έχω εγώ εμμονή. Ο ελληνικό λαός έχει ή κάποιοι που τον κυβερνούνε.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι προφανώς ανοιχτά, όπως συμβαίνει πάντα στη ζωή και την οικονομία. Αν βγω εγώ και πω ότι δεν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της δραχμής, δε σημαίνει ότι αποκλείστηκε. Έχω κουραστεί. Να βγουν και να πουν σαν άνδρες, σαν άνθρωποι αυτό που τους αναλογεί. Κι όχι να περιμένουν να το πώς εγώ, για ν’ αρχίσει να γίνεται ένας χορός γύρω από μένα.
Ν’ αρχίσουν όλοι να σκέφτονται σοβαρά, ψύχραιμα, αυτό που είναι καλό για τη χώρα, να μην φτύνουν τον κόρφο τους, να μην προσποιούνται ότι δεν υπάρχει το ένα ή το άλλο. Η γραμμή της κυβέρνησής μας δεν είναι να πάμε στη δραχμή. Είναι να μείνουμε στο ευρώ. Αλλά οι ψύχραιμοι άνθρωποι, τα σοφά έθνη τα σκέφτονται όλα…», είπε επί λέξει.
http://faretra.info/