Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

«Εκτός συζήτησης πλέον το Grexit», η διαπραγμάτευση ξεκινά τη Δευτέρα

«Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη βρίσκεται πλέον εκτός συζήτησης», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, παραδέχεται σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa»  ότι «μία πρόσφατη ανάλυση επί του θέματος ανέδειξε ορισμένες ανησυχίες».
Στομεταξύ, οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της για το τρίτο πακέτο στήριξης θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει μέχρι τη Δευτέρα, αφού τα οργανωτικά ζητήματα που καθυστέρησαν την έναρξη της διαπραγμάτευσης έχουν λυθεί, υποστηρίζει Ελληνας αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters.
Οι συναντήσεις με τους αξιωματούχους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμενόταν να ξεκινήσουν την Παρασκευή αλλά καθυστέρησαν λόγω οργανωτικών ζητημάτων, ανάμεσα σε άλλα του τόπου όπου θα γίνονταν οι συζητήσεις αλλά και του θέματος της ασφάλειας.
Ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ο οποίος μίλησε στο Reuters δήλωσε ότι τώρα οι συνομιλίες αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα τη Δευτέρα, μετά από την επίλυση των οργανωτικών ζητημάτων. Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, αρνήθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τους εκπροσώπους των δανειστών μακριά από τις κυβερνητικές υπηρεσίες.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το να επισκέπτονται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», τόνισε.  Ερωτώμενος, μάλιστα, αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει τώρα τους εκπροσώπους της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ να επισκεφθούν την Αθήνα για να κάνουν τις συζητήσεις για ένα νέο δάνειο, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είπε: «Αν η συμφωνία αναφέρει ότι πρέπει να επισκεφθούν ένα υπουργείο, τότε θα το δεχθούμε».

http://www.koutipandoras.gr