Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Κυριακή 5 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Σβορώνου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και
Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν και 50 ορθόδοξοι νέοι, οι οποίοι φιλοξενούνται από την Ιερά Μητρόπολη στις πλησιόχωρες εγκαταστάσεις της Εκκλησιαστικής Σχολής Κατερίνης.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Δελήογλου, προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Φχές στο Αμμάν της Ιορδανίας, και οι εφημέριοι της Ενορίας.

Η Θ. Λειτουργία τελέστηκε στα ελληνικά και στα αραβικά. Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, στηριζόμενος στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας. Επίσης, εξέφρασε τη χαρά όλων για τη συμμετοχή των νέων από την Ιορδανία, τους καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή διαμονή.

Το εκκλησίασμα έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό για τη συμμετοχή των νέων στη Θ. Λειτουργία, καθώς και για την καλλιέργεια της διορθόδοξης αυτής επικοινωνίας.

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου το βράδι, πραγματοποιήθηκε εορταστική συνεστίαση, προσφορά του Κέντρου Εκδηλώσεων Grande Sala. Εκτός από τους φιλοξενούμενους, συμμετείχαν και περί τα 30 στελέχη του Γραφείου Νεότητας.

Η συνεστίαση περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο από ελληνικής πλευράς κάλυψε κλιμάκιο αποφοίτων και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.