Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE–WIND–VICTUS: Να ξηλώσουμε το καθεστώς των μνημονίων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONEWINDVICTUS
Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014 - Αρ. Πρωτοκόλλου: 50/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Σχετικά με το δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου, παρατηρούμε ότι από τους γνωστούς
και μη εξαιρετέους υποστηρικτές των Μνημονίων Διαρκείας και από τα ΜΜΕ έχει εξαπολυθεί μια τεράστια εκστρατεία προπαγάνδισης, εκφοβισμού και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Είναι αυτοί που μέρα νύχτα μιλούν για ουρές στα ΑΤΜ κ.λπ. – ενώ 5 χρόνια δεν βλέπουν τις ουρές των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, τα σπίτια που έκλεισαν, τις ουρές συνανθρώπων μας στα σκουπίδια να ψάχνουν για φαγητό.
Το ίδιο ισχύει για πολλούς επιχειρηματίες. Όπως π.χ. κατήγγειλαν εργαζόμενοι σε ραδιοφωνικό σταθμό, μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία τους κάλεσε χθες το πρωί (Δευτέρα 29/6) και, μέσω των διευθυντών, τους ανακοίνωσε πως οφείλουν να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση του… «Μένουμε Ευρώπη» υπέρ του «Ναι»! Μάλιστα, οι διευθυντές κάλεσαν τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στα γραφεία της εταιρείας και όλοι μαζί να κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, ενώ για όσους και όσες απουσιάσουν, άφησαν υπονοούμενα με απειλές.
Οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε τέτοιο εκβιασμό. Με ψυχραιμία και συναδελφική συζήτηση, να διαμορφώσουμε την άποψη και θέση μας, απέναντι σε κάθε υστερική κραυγή. Ειδικά όταν εκπορεύεται από τα όργανα μιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που έχουν βυθίσει την ελληνική κοινωνία στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση – από εκβιασμούς που θέλουν να καταργήσουν κάθε δικαίωμά μας ν’ αποφασίζουμε σαν λαός για το μέλλον μας.
Με σταθερότητα –πριν και μετά το δημοψήφισμα– να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα: για την κατάργηση όλων των Μνημονίων, για να μην υπάρξει κανένα μέτρο ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα – για να υπερασπίσουμε τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας – για να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις και να προχωρήσουν άμεσα τα μέτρα ανακούφισης των προβλημάτων μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 τηλ. 695 108 9409  -  site www.eniaioswmateio.gr   -  info@eniaioswmateio.gr