Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του 2016 και αφορολόγητο με χρήση καρτών

Αλλαγές στη δομή του ΕΝΦΙΑ για το 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 εκτιμώντας ότι έως τότε θα έχουν αναπροσαρμοστεί και οι αντικειμενικές αξίες.

Επίσης, ανέφερε ότι σχεδιάζεται σύνδεση της χρήσης πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο, ενώ επεσήμανε ότι η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΚΕΠΥΟ θα ξεκινήσει από τον τουριστικό κλάδο και τις τουριστικές περιοχές και μετά θα υπάρξει επέκταση και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τόνισε, τέλος, ότι θα υπάρξουν αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές για τις αδήλωτες καταθέσεις.
Ελαφρύνσεις σε ευάλωτες οικονομικές ομάδες φέρνει η νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή μαζί με τη νέα συμφωνία. Αφορά χρέη προς τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ και Δημόσιο συνολικού ύψους μέχρι 20.000 ευρώ. Προβλέπει επιτάχυνση της διευθέτησής τους, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα προσωρινής απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του για διάστημα 18 μηνών. Παράλληλα, με την πάροδο του διαστήματος θα μπορεί να γίνεται ακόμα και οριστική διαγραφή των χρεών του
"Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Εν τω μεταξύ, σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο θα έχει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι διαδικαστικές και τεχνικές λεπτομέρειες για την τελική υπογραφή της δανειακής συμφωνίας.
"Οι κυβερνητικοί χειρισμοί πρέπει να τεθούν στην κρίση του λαού. Τίθεται θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης", τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης. Πρόσθεσε πως, με την εικόνα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι εκλογές είναι επιβεβλημένες για λόγους πολιτικής σταθερότητας αλλιώς η αστάθεια θα χαρακτηρίζει τις εξελίξεις.

http://www.dikaiologitika.gr/