Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Δεν συμμετέχουν στην "Λαϊκή Ενότητα" 3 βουλευτές

Με κοινή δήλωσή τους, οι βουλευτές Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, αναφέρουν ότι δεν έχουν συνυπογράψει την ίδρυση της Λαικής Ενότητας.
Σημειώνεται ότι στην αρχική ανακοίνωση για την δημιουργία ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας της Λαικής Ενότητας, συμπεριλαμβάνονταν και οι προαναφερθέντες βουλευτές, αλλά στην συνέχεια με διορθωτική τους ανακοίνωση αποσύρθηκαν.
Στη δήλωσή τους, οι τρείς βουλευτές που ανήκουν στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, τονίζουν ότι "με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, το βάθεμα του "καθεστώτος αποικίας χρέους" της χώρας, και την κατάργηση-μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει ένας κύκλος. Η κυβέρνηση και το Μαξίμου γκρέμισαν τις προσδοκίες για μια άλλη πορεία της χώρας".
"Είναι προφανές από τη στάση μας, ότι δεν στηρίζουμε ούτε τα μνημόνια, ούτε τη συνέχιση των μνημονιακών λογικών που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ" σημειώνουν οι βουλευτές. Αναφέρουν επίσης ότι "η παραίτηση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών, με τις ευλογίες των δανειστών - εκβιαστών, βασικό στόχο έχουν την εμπέδωση του μνημονιακού καθεστώτος και τη διάσωση, αναπαραγωγή και αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού που θα το υπηρετήσει".

http://www.dikaiologitika.gr/