Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΣΤΟΥΣ 4 ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ! Ελλάδα - Αυστραλία 7-7 (5-4 πεν)

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Αφού βρήκε την ψυχή και ισοφάρισε (7-7) μόλις 4΄΄ πριν την λήξη, κέρδισε στα πέναλτι 5-4 την Αυστραλία και βρίσκεται στους 4 του κόσμου με στόχο το
βάθρο! Την Πέμπτη στις 8.30μ.μ ο ημιτελικός με την Κροατία! 
Δέκα χρόνια ήταν πολλά. Πάρα πολλά θα λέγαμε για μια ομάδα που μας έχει συνηθίσει να μας χαρίζει διακρίσεις και χαρές. Φέτος στο Καζάν, τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου έδειξαν στην φάση των ομίλων έτοιμα να επαναφέρουν την Εθνική στην ελίτ του Παγκόσμιου πόλο και το κατάφεραν, αφήνοντας υποσχέσεις για κάτι ακόμα καλύτερο.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν συνεπέστατο στο ραντεβού του με μια ακόμα επιτυχία. Επικράτησε στα πέναλτι της Αυστραλίας με 5-4 (7-7 ο κανονικός αγώνας) και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας. Εκεί θα βρει αντιμέτωπη την Κροατία (Πέμπτη 20:30) και όπως έχει δείξει ως τώρα στο τουρνουά, όπου και μετράει τέσσερα στα τέσσερα, η πρόκριση στον μεγάλο τελικό δεν είναι μακριά. 
Καλή στην άμυνα, κακή στην επίθεση
Ο αγώνας, όπως άλλωστε και κάθε τέτοιος αγώνες σε ανάλογες διοργανώσεις, ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί. Η Εθνική μας στηριζόμενη στην άμυνα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο, σε ένα διάστημα που όμως πέτυχε μόνο ένα γκολ, κάνοντας λανθασμένες επιλογές στην επίθεση.
Μπλακ άουτ στο δεύτερο
Και εκεί που λέγαμε πως τουλάχιστον στην άμυνα η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου τα πήγαινε εξαιρετικά, στο δεύτερο οκτάλεπτο υπήρξε μπλακ άουτ, με τους Αυστραλούς με ένα 3-1 να παίρνουν προβάδισμα δύο γκολ και να δείχνουν πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα ήταν.
Αντεπίθεση και προβάδισμα
Η Εθνική μας αντεπιτέθηκε και έχοντας πολύ καλή παρουσία στον παίκτη παραπάνω με ένα σερί 3-0 πήρε το προβάδισμα και μάλιστα με δύο γκολ, με τους Αυστραλούς στο τέλος να μειώνουν στο γκολ, σε ένα πραγματικά μεγάλο ντέρμπι.
«Έσπασαν» καρδιές στο τέλος...
Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο, όπου και η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο. Η Αυστραλία έφερε τον αγώνα στα ίσια με τον Ρόουτς και παρά την εξαιρετική παρουσία του Φλέγκα, ο Γιάνγκερ δύο λεπτά πριν το τέλος έκανε για τα... καγκουρό το 5-6. Ο Γεννηδουνιάς με το δεύτερό του γκολ ισοφάρισε, όμως 38 δεύτερα πριν το τέλος ο Πάουερ έκανε το 6-7, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην Αυστραλία. Η Εθνική μας όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και μόλις τέσσερα δεύτερα πριν το τέλος ο Φουντούλης στον παίκτη παραπάνω έκανε το 7-7, στέλνοντας τον προημιτελικό στα πέναλτι.
Μίλησε ο Φλέγκας
Εκεί μίλησε ο Φλέγκας με τον τερματοφύλακα της Εθνικής να πιάνει το πρώτο πέναλτι, τα παιδιά του Βλάχου να ευστοχούν σε όλα να κάνουν το 5-4 και να παίρνουν την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου, δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που το είχαν καταφέρει. Πλέον η Κροατία όπως αναφέραμε θα βρεθεί στον δρόμο μας, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δείχνει έτοιμο για πρόκριση στον τελικό συνεχίζοντας το αήττητο σερί του στο Καζάν.
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3, πέναλτι 5-4
Η Ελλάδα είχε 6/9 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι και 1 περιφέρεια. Η Αυστραλία είχε 3/9 με παίκτη παραπάνω, 2 φουνταριστό, 2 περιφέρεια.
Τα πέναλτι:
Γιούγκερ αποκρούει ο Φλέγκας, Αφρουδάκης Χρ. 1-0 (8-7), Σουίφτ 1-1 (8-8), Φουντούλης Ι. 2-1 (9-8), Ρόατς 2-2 (9-9), Μυλωνάκης 3-2 (10-9), Χάουντεν 3-3 (10-10), Βλαχόπουλος 4-3 (11-10), Τζίλχριστ 4-4 (11-11), Γούνας 5-4 (12-11).
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Ε.Φάτοβιτς): Στάντον-Φρεντς, Κάμπελ, Φορντ, Κότεριλ, Πάουερ 1, Γκίλχριστ, Ρόουτς 2, Γιάνγκερ 3, Σουίφτ 1, Έμερι, Χόουντεν, Μάρτιν, Ντένερλι.
http://www.gazzetta.gr/