Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις απάτης στην Χαλκιδική από άτομο που υποδυόταν τον διευθυντή εταιρείας κινητής τηλεφωνίας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 65χρονου ημεδαπού ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Με το πρόσχημα της οικονομικά πιο συμφέρουσας αγοράς λόγω της ιδιότητάς του, πουλούσε απομιμήσεις κινητών τηλεφώνων ως αυθεντικές
Προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός από τις Αρχές παραποίησε μέρος της πινακίδας του οχήματός του
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση απάτης σε βάρος καταστηματάρχη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε 65χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας, καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Σημάτων και αγορανομικού κώδικα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες ( 03 -0 8 -2015) το πρωί, ο παραπάνω άντρας πήγε σε κατάστημα ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού και υποδυόμενος τον διευθυντή εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, κατάφερε με το πρόσχημα της «προσφοράς», λόγω της ιδιότητάς του, να του πουλήσει απομίμηση κινητού τηλεφώνου ως αυθεντικό.
Ακολούθως επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει έξω από το κατάστημα του παθόντα και τράπηκε σε φυγή.
Εκδόθηκαν άμεσα ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις στο πλαίσιο των οποίων ο 65χρονος εντοπίστηκε απογευματινές ώρες την ίδια μέρα στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής και συνελήφθη.
Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος σε προγενέστερο χρόνο, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, εξαπάτησε 3 ακόμη άτομα ηλικίας 40, 43 και 50 ετών στη Βουρβουρού και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Κατασχέθηκαν συνολικά 9 συσκευές απομίμησης κινητών τηλεφώνων, εκ των οποίων οι 5 βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση κινητού τηλεφώνου στον 36χρονο παθόντα, στον οποίο και αποδόθηκε.
Επιπλέον ο 65χρονος προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός από τις Αρχές είχε παραποιήσει μέρος της πινακίδας του παραπάνω οχήματος.
Σημειώνεται ότι, ο παραπάνω έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για τα ίδια αδικήματα, χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς μεθοδολογία .
Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις .
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.