Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

80η ΔΕΘ: Κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή

Κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση για δυναμική συμμετοχή στην επετειακή 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (5-13 Σεπτεμβρίου 2015), απηύθυνε η υφυπουργός Εσωτερικών και
Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, με πρωτοβουλία της οποίας “ανοίγει” μια νέα εποχή συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo, με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ).
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η κ. Κόλλια αναφέρθηκε στις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται για να επιτευχθεί ένα επιτυχές αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση της 80ης ΔΕΘ, που όπως υπογράμμισε αποτελεί τον “καθρέφτη” της οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, εξήγησε ότι έχοντας ως δεδομένο το τιμολόγιο και την τιμολογιακή πολιτική της έκθεσης, “είμαστε διατεθειμένοι να επιδοτήσουμε επιχειρήσεις - μέλη μας, μέχρι εκεί που κάθε επιμελητήριο μπορεί, ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να δοθεί η δυνατότητα σε ιδιώτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα και υπηρεσίες τους”.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών, ώστε να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής και “σε αυτό εμείς θα σταθούμε αρωγοί στην κυβέρνηση, στην απαρχή αυτού του νέου οικονομικού κύκλου και με αφορμή τη ΔΕΘ θα καταθέσουμε αναλυτικό υπόμνημα στην ελληνική κυβέρνηση και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, προσφέροντας και ισοδύναμα, ώστε να αλλάξει αυτό το μείγμα της οικονομικής πολιτικής σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα”.
Όπως διευκρίνισε, “αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο θα θρηνήσουμε περισσότερα λουκέτα, στα 275.000 τα τελευταία 5,5 χρόνια και φυσικά αύξηση της ανεργίας, που ήδη σήμερα διαθέτουμε σαν χώρα το αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ με 1.487.000 ανέργους”.
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου έγινε αναφορά στις δράσεις μεταξύ ΚΕΕΕ και ΔΕΘ-Helexpo που θα αναπτυχθούν στο επόμενο διάστημα, ενώ τονίστηκε πως ήδη αποφασίσθηκε ότι στο επόμενο διάστημα "η ΚΕΕΕ θα βάλει τις τελευταίες... πινελιές που θα χρειαστούν, για να μην υπάρξουν κενά στους εκθεσιακούς χώρους".
Όπως επισήμανε ο κ. Μίχαλος, τόσο η ΚΕΕΕ όσο και το ΕΒΕΑ θα συμμετέχουν με περίπτερα στην Έκθεση, ενώ σημείωσε ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, θα διοργανώσει μία ιδιαίτερη εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, πέραν της συνέλευσης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι "ο κόσμος της αγοράς, θέλει οικονομική και πολιτική σταθερότητα. Το έχουμε τονίσει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται ανά τέσσερα χρόνια, αλλά αν τελικώς δεν μπορούν να αποφευχθούν, τότε να γίνουν το δυνατόν γρηγορότερα, για να σταματήσει η μόνιμη εκλογολογία".
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης (ΕΕΘ), προσθέτοντας ότι το ΕΕΘ κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τη συμμετοχή των μελών του στη ΔΕΘ, επιδοτώντας κατά τα 2/3 τη δαπάνη των επιχειρήσεων για την ενοικίαση των stands. Στο μεταξύ, από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo, τόσο ο πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, υποστήριξαν ότι στο επόμενο διάστημα η ΔΕΘ θα καταφέρει να καλύψει με συμμετοχές όλα τα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου.

http://www.dikaiologitika.gr/