Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ
 Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες στα πεντάμηνα των δήμων,
Οι κυβερνήσεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ  προηγούμενα, η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα μαζί με την  Ε.Ε.  και τους συμμάχους τους, χρόνια τώρα επεξεργάζονταν πολιτικές  που υπηρετούν την κερδοφορία  των επιχειρηματικών ομίλων. Ο εκσυγχρονισμός του αστικού κράτους  γίνεται με κριτήριο την  εξυπηρέτηση των  συμφερόντων  της αστικής τάξης και όχι του λαού. Εκεί στοχεύουν και τα 3 μνημόνια,  που τσακίζουν κάθε λαϊκό δικαίωμα, με ανατροπές που τις βάφτισαν «μεταρρυθμίσεις» που δήθεν αν γίνονταν πιο μπροστά  δεν θα είχαμε την οικονομική κρίση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψέμα. Η κρίση είναι παιδί του καπιταλισμού και είναι αναπόφευκτη γιατί τα μέσα παραγωγής και ο παραγόμενος πλούτος  είναι στα χέρια μιας χούφτας  καπιταλιστών. Αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα των δήμων, αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι, στόχο έχουν να κάνουν πιο φθηνή την εργατική δύναμη.
 Δουλειά με δόσεις, χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων, με δουλειά και τις Κυριακές, με μισθούς χαρτζιλίκι, που πολλές φορές δεν πληρώνονται στην ώρα τους. Με συμβάσεις  που έχουν ημερομηνία λήξης και όταν  λήγουν δεν δικαιούνται ούτε  ανεργία. Εργαζόμενους που δεν παίρνουν άδεια ενώ δικαιούνται,  χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας, χωρίς εμβολιασμό για όσους εργάζονται   στην αποκομιδή σκουπιδιών και στην καθαριότητα, χωρίς την παροχή  γάλατος,  χωρίς τα απαραίτητα  μέσα  για την δουλειά τους, όπως γάντια, φόρμες, παπούτσια κλπ.
Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις τους. Η Τοπική διοίκηση και όλοι οι  θεσμοί   του αστικού κράτους είναι πρωταθλητές στην εφαρμογή  των βάρβαρων αλλαγών, που   επεκταθήκαν και στον ιδιωτικό τομέα,  προσφέροντας φθηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματικούς ομίλους για να είναι ανταγωνιστική η οικονομία της αγοράς, όπως λένε οι βολεμένοι του καπιταλισμού. 
 Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στα πεντάμηνα,
 Ήρθε η ώρα  όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στους τρεις  δήμους στην Πιερία, που δουλεύουν στην καθαριότητα, στο πράσινο, στη  ΔΕΥΑΚ, στις διοικητικές υπηρεσίες, πολλές φορές κάτω από  αντίξοες συνθήκες,  για να σταθεί η Πιερία στα πόδια της, να αναρωτηθείτε. Μπορείτε να νιώθετε άνθρωποι με αξιοπρέπεια με αυτούς τους όρους δουλειάς; Ήρθε η  ώρα να απαντήσετε στο ερώτημα: Μπορεί  ο καθένας, και η καθεμιά μόνη της, να  αλλάξει αυτήν η κατάσταση που βιώνετε  εσείς, οι  οικογένειες σας και η πλειοψηφία των εργαζομένων; Σίγουρα όχι!
Το Συνδικάτο  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας σας καλεί να γίνετε μέλη του, να συντονίσουμε  την δράση  μας  και   να παλέψουμε οργανωμένα  διεκδικώντας  άμεσες λύσεις στα προβλήματα σας, βάζοντας πλώρη  για να αλλάξουμε  αυτήν την κατάσταση,  δίνοντας  απάντηση  σε όλους αυτούς  που οικοδομούν μια κοινωνία  για τους λίγους, δηλαδή την πλουτοκρατία.
       ΤΟ Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΝΑ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ .  
·         Απαιτούμε  τη σταθερή καταβολή του μισθού χωρίς καθυστέρηση.
·         Την τήρηση όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια όλων των εργαζομένων κατά την εργασία, όπως  εμβολιασμό από  μολυσματικές ασθένειες.
·         Την παροχή των μέσων ατομικής προστασίας όπως γάλα, γάντια, παπούτσια, φόρμες.
·         Την καταβολή του επιδόματος  επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσους εργαζόμενους ασχολούνται  σε αντίστοιχες ειδικότητες.
·         Δικαίωμα στις άδειες και άδειες ασθένειας.
·         Σε κάθε  εργαζόμενο να του ανατίθενται καθήκοντα με βάση την ειδικότητα και την πρόσληψη του και να μην αντιμετωπίζεται σαν  «ωφελούμενος».
·         Για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν Σάββατο ή Κυριακή να παίρνουν το 25%  και 75% αντίστοιχα επιπλέον του ημερομίσθιου τους.
·         Αλλαγή του νομού για να έχουν δικαίωμα στην ανεργία όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα πεντάμηνα.
·         Ακόμα παλεύουμε κανένας  εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από το 751 της  Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.   
·         Διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλεία για όλους τους εργαζόμενους.

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π σας καλεί να συμμετέχετε στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, ενόψει της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.
Αναχώρηση από  την Πλατεία  Ελευθερίας στις 4μ.μ

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΝΟΜΟΥ  ΠΙΕΡΙΑΣ. “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”
Τηλ. επικοινωνίας: 6937111270, 6976323079