Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Παραιτούνται και άλλα έξι μέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Τα τελευταία χρόνια, όλες και όλοι μας δώσαμε έναν αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης, της λιτότητας και των μνημονίων, αυτούς τους αγώνες θα συνεχίσουμε να
υπερασπιζόμαστε μέχρι την τελική τους δικαίωση.
Με την ψήφιση του 3ου και σκληρότερου μνημονίου η κυβέρνηση πέρασε οριστικά στην πλευρά των μνημονιακών δυνάμεων για να εφαρμόσει κι αυτή με τη σειρά της, μετά τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μία άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική ενάντια και πάλι στα λαϊκά στρώματα, σκίζοντας ουσιαστικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσοντας τον εαυτό της.
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνοντας όλα τα όργανα και τις αποφάσεις του κόμματος, καταστρατηγώντας ακόμη και τις αποφάσεις του ιδρυτικού συνεδρίου και αγνοώντας την απόφαση του Ελληνικού λαού να καταδικάσει την λιτότητα στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου με ένα συντριπτικό ΟΧΙ, υποτάχθηκε πλήρως στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για κυβέρνηση της αριστεράς, ούτε για κόμμα των συλλογικών διαδικασιών που επικαλείται το συμφέρων του λαού. Δηλώνουμε την παραίτηση μας από την ιδιότητα του μέλους. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της αριστεράς αγωνιζόμενοι ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, ότι λέγαμε ισχύει εμείς δεν αλλάξαμε πλευρά.
Είμαστε παρούσες και παρόντες στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, συνεχίζουμε τον αγώνα για την έξοδο από την κρίση μέσα από την ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα), στηρίζοντας το ΟΧΙ του λαού μέχρι τέλους.
Δεχόμενοι το παραπάνω άρθρο των 45 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας προσυπογράφουμε και τη δική μας παραίτηση.

Θεοχάρης Δάμπλιας           Μέλος Οργάνωσης Βόρειου Τομέα
Σοφία Λαμέλα                   Μέλος Οργάνωσης Βόρειου Τομέα
Ζαχαρίας Παντελίδης         Μέλος Οργάνωσης Βόρειου Τομέα   
Μάγδα Παπαδημητρίου       Μέλος Οργάνωσης Βόρειου Τομέα
Γιάννης Σαμοθράκης          Μέλος Οργάνωσης Βόρειου Τομέα
Αθανάσιος Σαρκόπουλος     Μέλος Οργάνωσης Νότιου Τομέα