Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε στον εορτασμό της Κοιμήσεως
Θεοτόκου στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου, προσκεκλημμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Στον εορτασμό συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
Στον λαμπρό εορτασμό συμμετείχε και ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είχε εγκάρδια συνομιλία.
Το Σάββατο 15 Αυγούστου ο Μητροπολίτης μας προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλειτούργου στον ιστορικό Ναό Εκατονταπυλιανής, κτίσμα του Μ. Κωνσταντίνου, τον οποίο ανακαίονισε ο Ιουστιανιανός και ο οποίος αποτελεί τον αρχαιότερο Ναό στην Ελλάδα.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, κατά τη μεγαλοπρεπή λιτανεία, μίλησε ενώπιον χιλιάδων ελλήνων και ξένων προσκυνητών και τουριστών, στο λιμάνι της Πάρου, όπου κατέπλευσε η τορπιλάκατος «Ρουσέν» του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης και πολλά επιβατιγά πλοία.
Στη Θεομητορική αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.