Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει την παράδοση και τον πολιτισμό

 Η Περιφερειακή Ενότητας Πιερίας στο πλαίσιο του σταθερού προσανατολισμού στο στόχο της που είναι, μεταξύ άλλων, η ενδυνάμωση του πολιτισμού και η στήριξη της
παράδοσης, των ηθών και των εθίμων του τόπου, συνεχίζει την προσπάθειά της συμμετέχοντας ως συνδιοργανωτής σε ανταμώματα, συναπαντήματα και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς της Πιερίας.


Πιο συγκεκριμένα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνδιοργάνωσε με τον Μορφωτικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ρυακιών το 6ο Αντάμωμα των Απανταχού Ρυακιωτών, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Σπυρίδωνα το 1ο Αντάμωμα των Απανταχού Αγιοσπυριδινιωτών  και το 23ο Ποντιακό Παραδοσιακό Πανηγύρι με τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «Παναγία Σουμελά».
Επίσης σε συνεργασία το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης καθώς και με τα Λύκεια Ελληνίδων της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν, στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, τη δραματοποιημένη παράσταση «Μύθου λόγια, της γης και τ’ ουρανού». Μια παράσταση αφιερωμένη στους θρύλους και τους μύθους όπως αυτοί εμφανίζονται μέσα από τα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής μας.
Με αφορμή τη συνδιοργάνωση των παραπάνω πολιτιστικών εκδηλώσεων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στηρίζουμε όλες αυτές τις εξαίρετες εκδηλώσεις καθώς πρόκειται για θεσμούς που ως κύριο στόχο  έχουν την διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου μας, ενώ συγχρόνως αποτελούν μεγάλες γιορτές του Πολιτισμού και της Παράδοσης.
Ο ρόλος της παραδοσιακής κληρονομιάς είναι καθοριστικός εφόσον η διατήρηση και η μεταλαμπάδευση των στοιχείων της από γενιά σε γενιά είναι ένας ενισχυτικός παράγοντας στην προσπάθεια του ατόμου να υπερασπιστεί τη διαφορετικότητα της οντότητάς του και την ταυτότητά του».


Δελτία τύπου, ανακοινώσεις  και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα : http://pieria.pkm.gov.gr