Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Μουσική συναυλία στο Αλεξάνδρειο
Ο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ»
ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

   Η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τη γέννηση του δασκάλου της λαϊκής μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη, διοργανώνει την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου (κόμβος Λιτοχώρου), συναυλία με έργα του μεγάλου δημιουργού.
   Η εκδήλωση υλοποιείται με την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος  Μεγάλου Αλεξάνδρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
   Την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης που δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προετοιμασία του όλου εγχειρήματος. Οι πρόβες των χορωδών και των μουσικών με το συντονισμό του κ. Μαυρίδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο και όλοι είναι έτοιμοι για να παρουσιάσουν μια εκδήλωση με τα αθάνατα μουσικά ακούσματα του Βασίλη Τσιτσάνη.
   Την πολυμελή χορωδία του Λιτοχώρου πλαισιώνουν οι σολίστες Ηλιάνα Μελίδου και Γιάννης Χαρίσης, ενώ το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου θα συμπληρώσει την εκδήλωση με χορευτικές φιγούρες στους ρυθμούς της μουσικής του λαϊκού βάρδου. Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο συνθέτης και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Χαράλαμπος Ναβροζίδης.
  Το αφιέρωμα, που τιτλοφορείται «όταν συμβεί στα πέριξ», εκτός από τα σημαντικότερα και γνωστότερα τραγούδια του συνθέτη,  θα είναι εμπλουτισμένο με φωτογραφικό, κινηματογραφικό, βιογραφικό υλικό καθώς και δραματοποιημένο χορό.
   Από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», Κατερίνα Σκρέτα-Νίκα, επισημαίνει: «Η χορωδία μας υφίσταται και λειτουργεί με γνώμονα την παρουσία της σε κάθε μουσικό γεγονός, επίκαιρο και ιστορικό.
Η αφορμή της επετείου των εκατό χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου δημιουργού της λαϊκής μας μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη, αποτέλεσε για εμάς το έναυσμα για να παρουσιάσουμε τη συναυλία με τα απαράμιλλα έργα του Τρικαλινού συνθέτη. Έργα διαχρονικά που σκιαγραφούν την ταυτότητα της Ελληνικής μουσικής.
  Ευχαριστώ το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του. Ευχαριστώ επίσης τους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιτοχώρου και όλους τους συντελεστές με επικεφαλής τον αεικίνητο μαέστρο μας Ευθύμιο Μαυρίδη.
   Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλους. Σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή.»