Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κιλκίς: Επεισόδια και ξύλο στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα - Χτυπήματα σε μετανάστες!

Ειδικές δυνάμεις των Σκοπίων χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ξυλοκόπησαν τους μετανάστες...


Πάνω από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, στο ύψος Γευγελής - Ειδομένης, κινήθηκαν παράπλευρα και κατόρθωσαν να περάσουν τη συνοριακή γραμμή από μέρος που δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία και στο οποίο δεν είχαν τοποθητηθεί συρματοπλέγματα από την μεριά της αστυνομίας της ΠΓΔΜ.


ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, μόλις αντιλήφθηκαν την μαζική διέλευση προσφύγων χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τους χτύπησαν με γκλομπς προκειμένου να επιστρέψουν στο φυλαγμένο σημείο της ουδέτερης ζώνης με την Ελλάδα.



Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες και μετανάστες που ήταν στην ουδέτερη ζώνη κατόρθωσαν και εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, παρά την απαγόρευση από την αστυνομία. Πολλοί από αυτούς, αρχικά κρύφτηκαν σε αγρούς και λίγο αργότερα έφθασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωϊ, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν επίσης χειροβομβδίδες κρότου-λάμψης στο ίδιο σημείο, για να εμποδίσουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τη συνοριακή γραμμή.

Από τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας τραυματίστηκαν ορισμένοι πρόσφυγες και τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας.

http://www.newsit.gr