Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Εξαρθρώθηκε «πλέγμα» εταιρειών που εξαπατούσε πελάτες

Πώς απέσπασαν 81.000 ευρώ από ανυποψίαστους συνεργάτες τους - Πέντε συλλήψεις.  

Συνολικά 81.000 ευρώ κατάφεραν να αποκομίσουν πέντε άτομα, εξαπατώντας
ανυποψίαστους συνεργάτες και πελάτες τους, μέσω παράνομης δραστηριότητας «πλέγματος» εταιρειών.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 50 και 46 ετών (ανδρόγυνο) και τρεις Έλληνες, ηλικίας 58, 52 και 54 ετών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το Νοέμβριο του έτους 2010, συστήθηκαν συνολικά πέντε πέντε εταιρείες, μία εκ των οποίων αποτελούσε υποκατάστημα εταιρείας με έδρα χώρα της κεντρικής Ευρώπης, με κατά περίπτωση διαχειριστές και νόμιμους εκπροσώπους, το προαναφερόμενο ζευγάρι.
Σκοπός των εταιρειών ήταν η ενεργή συμμετοχή των υποψήφιων θυμάτων τους με την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, σ’ ένα εσκεμμένα πολύπλοκο και δυσνόητο πρόγραμμα που επιδέχεται διάφορες ερμηνείες κι έχει τη δυνατότητα να τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας.
Πραγματοποιώντας σεμινάρια και επιμελημένες συναντήσεις σε διάφορους χώρους, προσέλκυαν νέους συνεργάτες – πελάτες, στους οποίους υπόσχονταν πολυτελή ζωή και αυξημένα οικονομικά οφέλη, ως εταιρεία με διεθνή παρουσία και δραστηριότητα.
Χρησιμοποιώντας πυραμιδωτή μορφή ανάπτυξης εταιρίας, έπειθαν επαγγελματίες ότι με την ένταξή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που προωθούσαν, θα αποτελούσαν συμβεβλημένες επιχειρήσεις μιας εκ των πέντε προαναφερόμενων εταιριών και θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους, ενώ θα εξασφάλιζαν έκπτωση στην παροχή υπηρεσιών και αγορά προϊόντων μεταξύ των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.
Επιπλέον, με τη διαβεβαίωση της εταιρείας για αυτόβουλη αποχώρηση των μελών οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν, λαμβάνοντας παράλληλα το αρχικό χρηματικό ποσό που κατέβαλαν, εξάλειψαν κάθε επιφύλαξη των θυμάτων τους, με αποτέλεσμα την άμεση ένταξή τους στο προαναφερόμενο πρόγραμμα.
Η παράνομη δράση των πέντε εμπλεκομένων στην υπόθεση εντοπίζεται στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Μυτιλήνης και των Μεγάρων Αττικής, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε οτι από το Νοέμβριο του έτους 2010 έως τον Σεπτέμβριο του έτους 2013, εξαπατήθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα.
Σε βάρος και τον πέντε σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της «απάτης σε βαθμό κακουργήματος, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση» και για παράβαση του Νόμου περί «Προστασίας των καταναλωτών».
Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.
Πηγήprotothema.gr


Διάβασε περισσότερα στο: Εξαρθρώθηκε «πλέγμα» εταιρειών που εξαπατούσε πελάτες | Plus: Κοινωνία | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook