Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Οι δήμοι ζητούν εξαίρεση των παιδικών σταθμών από το πάγωμα προσλήψεων

Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ζητεί με επιστολή του προς την πολιτική
ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να προβλεφθεί «άρση της αναστολής των διαδικασιών προσλήψεων (άρθρο 28 του Ν. 2190/1994), για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου, που απασχολούνται στους Δήμους».
Συγκεκριμένα ζητείται να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς οι παρακάτω περιπτώσεις:
Προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ιδιαίτερα της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» 2015-2016 ( Παιδικοί- Βρεφονηπιακοί σταθμοί- ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) .
Προσωπικό για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Προσωπικό επί «αντιτίμω» και εργατοτεχνικό προσωπικό έως πέντε ημερομισθίων το μήνα, καθώς και για πάσης φύσεως έκτακτης ανάγκης προσωπικό.
Τέλος εν όψει της έναρξης της σχολικής περιόδου 2015-2016 και για την ομαλή λειτουργία των Παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ο Γ. Πατούλης ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών, για την έκδοση Π.Υ.Σ. προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη στελέχωση των δομών αυτών και να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία τους.
Η επιστολή απευθύνεται προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη.

http://www.dikaiologitika.gr/