Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ προς ΗΑΤΤΑ

Προς:  
-       Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)
ΚΟΙΝΟΠ.:
-       Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης
-       Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας

Κατερίνη, 20 Αυγούστου 2015

Αξιότιμοι κύριοι του ΗΑΤΤΑ,

Διαβάσαμε στη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το σχέδιο δράσης για την προσέλκυση τουριστών όλο τον χρόνο στη χώρα μας, Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το σχέδιο ονομάζεται «Δώδεκα»  και περιλαμβάνει από τη δημιουργία του Μονοπατιού των 12 Θεών του Ολύμπου ως και την πραγματοποίηση αρχαίων ολυμπιακών αθλημάτων.
Το σχέδιό σας- μεταξύ άλλων - προβλέπει τη δημιουργία ενός μονοπατιού με βάση μνημεία τα οποία συνδέονται με τους 12 Αρχαίους Θεούς στην Ελλάδα. Ήδη – όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο - έχει δημιουργηθεί μια ενδεικτική διαδρομή του μονοπατιού με μνημεία που βρίσκονται στην Αθήνα, στην Αίγινα, στη Νάξο, στη Δήλο, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Δωδώνη και στην Πέλλα.


Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε πως από το μοναδικό και αυτονόητο αυτό προϊόν – όπως χαρακτηρίζεται - απουσιάζει το ΑΠΟΛΥΤΆ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ο ΟΛΥΜΠΟΣ ως προορισμός. Δηλαδή παρουσιάζουμε τη δημιουργία του Μονοπατιού των 12 Θεών του Ολύμπου χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτό τον Όλυμπο και την παρολύμπια περιοχή.
Ούτε σαν αμέλεια  δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε  την απουσία της περιοχής του Ολύμπου από το -  κατά τα άλλα φιλόδοξο - σχέδιο δράσης που έχετε εκπονήσει
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απουσία του Ολύμπου από το φιλόδοξο σχέδιό σας και ζητάμε τον άμεσο επανασχεδιασμό του.
Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε πως λίγο κάτω από τον Πιερικό ουρανό ο επισκέπτης συναντά τον μυθικό Όλυμπο, το μαγικό βουνό της αρχαιότητας όπου εκεί οι αρχαίοι Έλληνες "τοποθέτησαν" τους 12 Θεούς που λάτρεψαν.

Λίγο πάνω από την θάλασσα του Θερμαϊκού εκτείνεται η "Ολύμπια ακτογραμμή" και η Ολύμπια κοιλάδα μας, με αμέτρητους αρχαιολογικούς θησαυρούς που εδώ και πολλά  χρόνια ήρθαν στο φως και "φωνάζουν" Ελλάδα. 

Η Αρχαία Πύδνα και το Αρχαίο Δίον μάγεψαν τους Μακεδόνες και πήραν αίγλη από τον Μέγα Αλέξανδρο και την οικογένεια του. Η ιστορικότητα της περιοχής απαντάται και στα νεότερα χρόνια με το κάστρο του Πλαταμώνα και πλήθος ορθόδοξων ναών και μοναστηριών της βυζαντινής και νεότερης εποχής.

Η Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ         Ξυπτερά Λάμπρου Ευαγγελία
Ο Γεν. Γραμματέας   Τσιτλακίδης Ηρακλής

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40,  ΤΚ 60100 Κατερίνη
ΤΗΛ: 2351037219
ΦΑΞ:  2351046670