Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Μικρά παιδιά ζουν στα ερείπια της Γάζας - Πολιτικοί ηγέτες, σπάστε το εμπάργκο της Γάζας!

Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, χιλιάδες παιδιά εξακολουθούν να κοιμούνται στα ερείπια των σπιτιών τους. 

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, το εμπάργκο του Ισραήλ έχει περιορίσει την εισαγωγή βασικών δομικών υλικών. Όμως, κανένα παιδί δεν αξίζει να ζει στα χαλάσματα του σπιτιού του, να μορφώνεται σε αίθουσες που βομβαρδίζονται και να μην μπορεί να έχει τη βασική υγειονομική περίθαλψη επειδή τα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί. 

Για να αλλάξουμε αυτή τη δραματική κατάσταση, έχουμε ένα σχέδιο: Το Avaaz ενώνει τις δυνάμεις του με κορυφαίους οργανισμούς παροχής βοήθειας που εργάζονται στη Γάζα ώστε να διοργανώσουμε μια εκστρατεία έκτακτης ανάγκηςπου θα απευθύνει έκκληση στους σημαντικότερους χρηματοδότες να εισαγάγουν υλικά. Ως κράτη που πληρώνουν για την ανοικοδόμηση της Γάζας, μπορούν να επιμείνουν ώστε το Ισραήλ να άρει τους περιορισμούς. 

Αν βοηθήσουμε να ξεσπάσει μια τεράστια παγκόσμια κατακραυγή που δε θα μπορεί να αγνοηθεί, θα καταφέρουμε να πιέσουμε τις κυβερνήσεις μας να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους και να κλιμακώσουν τις διπλωματικές κινήσεις τους με στόχο τον τερματισμό του εμπάργκο. Υπόγραψε το ψήφισμα, γιατί ήρθε η ώρα να πούμε σε αυτούς που μας κυβερνούν ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε την αδράνεια μπροστά σε μία ανθρωπιστική κρίση.



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ