Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να δεχτεί το αποτέλεσμα - Νέο σόου και καυγάς με Μητρόπουλο

- «ΝΑΙ» ψήφισαν 222 βουλευτές , «ΟΧΙ» 64 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές ψήφισαν «παρών»
- Καταψήφισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ: 32 βουλευτές - 43 οι απώλειες μαζί με τα "παρών"


- Λαφαζάνης Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Ουζουνίδου, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος Πετράκος, Κυριακάκης, Ψαρρέα και Κυρίτση
- Παρών δήλωσαν Μητρόπουλος, Μιχαλάκης, Τζήκα, Κατριβάνου, Καραγιαννίδης, Λέβα, Δερμιτζάκης, Κουρεμπές, Κανελλοπούλου, Σεβαστάκης και Α. Καββαδία
- Αλέξης Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που επέλεξα τον συμβιβασμό από το χορό του Ζαλόγγου
- Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Πρέπει να δώσεις λύση, ως τη Δευτέρα ξεκαθάρισε αν θα γίνουν εκλογές!
- "Έγινε απόπειρα πραξικοπήματος και κοινοβουλευτικής εκτροπής" είπε η Πρόεδρος της Βουλής
- "Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό γιατί με έπεισε ο ίδιος ότι δεν πρέπει να το κάνω - Μας πέταξε στα σκυλιά!"
- Καμμένος: Η συμφωνία βάζει τέλος στην εποχή των Μνημονίων - Ειρωνικά επιφωνήματα από τη ΝΔ
- Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Είσαι πολιτικάντης που χρησιμοποίησες το ψέμα για να βρεθείς καβάλα στην εξουσία!
- Γεννηματά: Τελευταία φορά βάζουμε πλάτη!
- Στις 02:00 το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η Ολομέλεια!


Ακόμη ένα Live blog του NewsIt έφτασε στο τέλος του.
Διαβάστε παρακάτω όλο το χρονικό της μαραθώνιας συνεδρίασης της Βουλής, που μετά από ολονύχτια συνεδρίαση υπερψήφισε τελικά το τρίτο Μνημόνιο με 222 ψήφους υπερ, 64 κατά και 11 παρών.

Τελευταία ενημέρωση : 2015/08/14 11:06
είδος από :
  Ο "χάρτης" της ψηφοφορίας και οι κυβερνητικές απώλειες
Από τον ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα, ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.

Ειδικότερα, «ναι» επί της αρχής ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης («ναι» στην τροπολογία 233 και «παρών» στα υπόλοιπα), Γιώργος Ψυχογιός («ναι» και στα άρθρα, «παρών» στην τροπολογία 232) και Δημήτρης Σεβαστάκης («παρών» στο άρθρο 1, «ναι» στα υπόλοιπα).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

«Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Αννέτα Καββαδία, Αλέξης Μητρόπουλος, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Κουρεμπές Φάνης, Ηρώ Διώτη, Κώστας Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα και Βασιλική Λέβα.

Απών ήταν ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης.
  Γεροβασίλη: Ο καθένας θα κριθεί για την ψήφο του
Ολοκληρώθηκε μια πραγματικά δύσκολη συνεδρίαση αλλά με ισχυρή πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμφωνία και έγινε το πρώτο βήμα. Έπεται η εκταμίευση της πρώτης δόσης. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σταθεροποιηθεί η χώρα. Ακολουθεί ο δεύτερος στόχος, η συζήτηση για το χρέος. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα είναι σε διαρκή διαπραγμάτευση για όσα είναι ανοιχτά. Είχαμε αρκετούς βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, θα γίνουν όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μετά το τέλος της συνεδρίασης στην Βουλή.
  Το είπε και το έκανε!
Ο Αλέξης Μητρόπουλος έκλεισε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας παρά το γεγονός πως μέχρι την τελευταία στιγμή εκείνη φώναζε από τα κυβερνητικά έδρανα!
  Μητρόπουλος: Θα το λήξω!
"Θα λήξω τη συνεδρίαση και ας παρανομήσω" είπε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου απηυδισμένος ο Αλέξης Μητρόπουλος, παρακαλώντας την Πρόεδρο της Βουλής να μην τον φέρει περισσότερο σε δύσκολη θέση. Αλλά εκείνη συνέχισε να επιμένει!
  Δεν δέχεται το αποτέλεσμα!
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει στυλώσει τα πόδια και δεν δέχεται να κατοχυρωθεί το αποτέλεσμα αν δεν γυρίσουν στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές των κομμάτων. Τσακώθηκε με τον Νίκο Φίλη, ανάγκασε τον Αλέξη Μητρόπουλο να την παρακαλάει (!) να τελειώσουν γιατί είναι 24 ώρες στη Βουλή, ενώ προκάλεσε και την παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη που της ζήτησε να μην επιμείνει αφού στην Ολομέλεια βρίσκονται οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι εισηγητές και άρα υπάρχει υπάρχει η δεδηλωμένη!
  Νέο σόου από τη Ζωή
Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει να παίζει με τα νεύρα όλων και δεν δέχεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Τσακώθηκε με τον προεδρευοντα Αλέξη Μητρόπουλο, ζητώντας να κυρωθεί σε άλλη Ολομέλεια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και στάθηκε στο ότι οι περισσότεροι βουλευτές απουσίαζαν από την αίθουσα.
  Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, διεμήνυσαν μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει, αφού "κλείσει" οριστικά η συμφωνία με τους δανειστές, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή
  Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία
Πέρασε το νέο Μνημόνιο αλλά με βαριές απώλειες για την κυβέρνηση.

Περισσότερα από την προηγούμενη φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε αρνητικά την πρόταση της κυβέρνησης, που έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 "Ναι". Οι θετικές ψήφοι από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι 116.
Το αποτέλεσμα: 222 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ, 11 ΠΑΡΩΝ
  Η ψηφοφορία
ΝΑΙ 222
ΟΧΙ 64
ΠΑΡΩΝ 11

- Όχι σε όλα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Ήσυχο, τη Νάντια Βαλαβάνη, τον Δημήτρη Κοδέλα, τον Γιάννη Σταθά, τον Κώστα Λαπαβίτσα, τον Μιχάλη Κριτσωτάκη, την Ιωάννα Γαϊτάνη, την Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου, την Αλεξάνδρα Κατσανάκα, τον Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, τον Στέφανος Σαμοΐλης, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τη Ραχήλ Μακρή, τον Θανάση Πετράκο, τον Στάθη Λεουτσάκο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Βασίλη Κυριακάκη, την Ευγενία Ουζουνίδου
- Παρών από την Βασιλική Κατριβάνου, την Ανέττα Καββαδία, ο Αλέξης Μητρόπουλος, τη Μαρία Κανελλοπούλου, τον Χρήστο Καραγιαννίδης, την Ηρώ Διώτη, τον Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη, την Βασιλική Λέβα
- Ναι επί της αρχής, παρών στα υπόλοιπα ψήφισε ο Γιώργος Κυρίτσης
- Απόντες ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
  Ξεκινάει η ψηφοφορία
Και η στιγμή που περιμέναμε όλοι σχεδόν 24 ώρες...
  Απάντηση Τσίπρα
"Στην δημοκρατία είμαστε όλοι αναλώσιμοι και είμαστε όλοι στην κρίση του ελληνικού λαού. Και τα αξιώματα τα παίρνουμε και τα χάνουμε από τον ελληνικό λαό. Δεν είμαι από αυτούς που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες του.
Είμαι εγώ αυτός που αναγνώρισα την θεσμική δυσαρμονία. Το Σύνταγμα προβλέπει να λυθούν όλα είτε εντός της Βουλής είτε με την λαϊκή ετυμηγορία. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε ποσο κρίσιμο είναι αυτό που ζούμε".
  Βρείτε λύση
"Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να συσπειρωθείτε αλλά όχι και τόσο. Από Δευτερα πρέπει να βρείτε λύση. Αφού δεν σας βγαίνει. Εγώ σας παρακαλώ να βρείτε λύση για το καλό της χώρας. Μαζέψτε το υπουργικό συμβούλιο, μαζέψτε κάποιους βουλευτές.

Από Δευτερα αυτό το σκηνικό τέρμα. Για να τελειώνουμε κυριε πρωθυπουργε εσεις έχετε την ευθυνη και αν κάποιος βουλευτης σας ξαναμιλήσει για εκλογές κάντε του παρατήρηση και μάλιστα δημοσίως.
  Μεϊμαράκη: Ο Τσίπρας σας έχει για αναλώσιμους
Μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξαναπήρε το λόγο και διευκρίνισε ότι "δεν αναφέρομαι προσωπικά στον κ. Βαρουφάκη. Ο πρωθυπουργός σας έχει αναλώσιμους όλους. Μόλις καταλάβει ότι δεν του κάνετε σας αδειάζει. Δεν μπορεί να γλιτώσει από την κα Κωνσταντοπούλου και δεν θα τον διευκολύνουμε.
Η θα δημιουργήσετε κλίμα σταθερότητας μαζεύοντας τους υπουργούς σας και την πρόεδρο της Βουλής ή θα βρείτε άλλη λύση. Εγώ σας είπα δεν μπορώ να αποτρέψω εκλογές και δεν μπορώ να κάνω εκλογές".
  Βαρουφάκης: Μια ματιά σου μόνο φτάνει
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλησε να απαντήσει μετά την... αναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για διαπραγμάτευση με πουκάμισα έξω και χέρια στις τσέπες. Ο πρώην υπουργός θέλησε να πάρει το λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά του πήρε τη θέση ο... πρωθυπουργός. Δεν εγκατέλειψε όμως την προσπάθεια και τελικά κέρδισε το... ένα λεπτό δημοσιότητας, με τον Αλέξη Μητρόπουλο να είναι πολύ αυστηρός με το χρόνο. Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως οι επιθέσεις που δέχεται είναι για να πληγεί η επιτυχία της κυβέρνησης τους τελευταίους πέντε μήνες!

"Για να λυθεί το θεσμικό ζήτημα αρκεί ένα νεύμα του πρωθυπουργού για την παράδοση της έδρας μου", πρόσθεσε.
  "Θέλουν να μας ρίξουν, μην τους δώσετε την ευκαιρία"
"Όλοι γνωρίζουμε κι εγώ πρώτος ότι κάποιοι εντός της χωρας και εκτος επιδιωκαν και επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με αυτή την κυβέρνηση. Σας καλώ όλους και όλες να μην τους δώσετε αυτή την απρόσμενη ευκαιρία. Να μην δώσουμε πατημα στους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να τορπιλίσουν την συμφωνία. Να μη δώσουμε το πατημα σε όσους έχουν στόχο να τιμωρήσουν την χώρα μας και τον λαό μας. Αυτό είναι το διακύβευμα της σημερινής διαδικασίας και θα το κάνουμε όλους αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί", είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του εννέα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής.
  "Κ. Μεϊμαράκη, τα αιτήματα γίνονται και δεκτά καμία φορά"
"Μην ζητάτε εκλογές κύριε Μεϊμαράκη γιατί ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Η ευχή σας για τελευταία φορά αριστερά δεν θα δικαιωθεί", είπε ο πρωθυπουργός.
  Δεν υπάρχει καλό Μνημόνιο
"Ακούω κάποιους να λένε διαρκώς ότι σήμερα ερχόμαστε να ψηφίσουμε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν υπάρχει καλό μνημόνιο. Έχει σημασία τι συγκρίνει κανείς. Τι ακριβώς ζήταγαν οι πιστωτές από την κυβέρνηση Σαμαρά πέρυσι τον Σεπτέμβρη. Να ολοκληρώσουμε την 5η αξιολόγηση του προγράμματος. Όχι όλα όσα πρότεινε ο κ. Χαρδούβελης με το περίφημο email".
  Δεν μετανιώνω
"Πήραμε την ευθύνη να παραμείνουμε ζωντανοί και να συνεχίσουμε τον αγώνα αντί να επιλέξουμε να αυτοκτονήσουμε και μετά να τρέχουμε στα διεθνή φόρα, ειπε αφήνοντας αιχμές για τα όσα ειπε νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν μετανιώνω που επέλεξα τον συμβιβασμό αντί να χορέψω τον χορό του Ζάλογγου.
Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη να λέει ότι θριαμβολογούμε. Δεν το κάνουμε αυτό αλλά ούτε και θρηνούμε. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή".
  Αιχμές κατά Λαφαζάνη
"Δεν μπορεί η επιλογή μας να υπηρετηθεί με αποδράσεις ή φαντασιώσεις" είπε αφήνοντας αιχμές για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
  Το δημοψήφισμα δεν ήταν ευρώ ή δραχμή
"Εμείς δεν θέσαμε ευρώ ή δραχμή στην κάλπη. Η απόφαση του ελληνικού λαού ήταν απόφαση στο ερώτημα που ετέθη. Για όλους αυτούς τους λόγους οι επιλογές μας ήταν περιορισμένοι. Βγήκαμε όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων. Δεν βγήκαμε μόνοι και απομονωμένοι".


http://www.newsit.gr/