Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ενθουσίασε το μουσικό αφιέρωμα της Πολυτονικής Ορχήστρας στον Άκη Πάνου

 Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση

Ενθουσίασε το μουσικό αφιέρωμα της Πολυτονικής Ορχήστρας στον Άκη Πάνου



Το Λαϊκό Σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης συγκίνησε και ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό παρουσιάζοντας σε μια μοναδική συναυλία, που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας και το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Κατερίνης, δημοφιλείς συνθέσεις του Άκη Πάνου, ενός εκ των κορυφαίων τραγουδοποιών της ιστορίας του λαϊκού τραγουδιού και δη της νεότερης (μετά το 1960). Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου του Δήμου Κατερίνης.


Ειδικότερα, μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει, όπως: «Η ζωή μου όλη», «Το θολωμένο μου μυαλό», «Η πιο μεγάλη ώρα»,  «Να είχα το κουράγιο», «Θα κλείσω τα μάτια», «Θέλω να τα πω», «Όταν σημάνει η ώρα» κ.α. σιγοτραγουδήθηκαν από το κοινό, που με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα αποζημίωσε τους συντελεστές για το γεμάτο αγαπημένες μελωδίες συναρπαστικό αυτό μουσικό ταξίδι.


Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι: Μαρία Δραγασιά, Δημήτρης Κατιρτζής, Κων/νος Καψάλης, Βασιλική Κωστοπούλου.

Τη διδασκαλία – επιμέλεια είχε ο Παναγιώτης Λυμπανοβνός.

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν κατά την έναρξη της εκδήλωσης τόσο η πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, όσο και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης μετέφεραν τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.


Επιπλέον, η πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου μίλησε για το προφίλ της προσωπικότητας του αξέχαστου δημιουργού, παρουσίασε όλους τους συντελεστές της ορχήστρας, την οποία χαρακτήρισε «κόσμημα και όχημα για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου» και ευχαρίστησε το κοινό για την μεγάλη του ανταπόκριση.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στη σημερινή συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε, αυτό με το οποίο μπορούμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση είναι η ανάπτυξη του πολιτισμού. Σε αυτό αποβλέπει γενικότερα η λειτουργία του Οργανισμού μας και ειδικότερα η αποψινή εκδήλωση - αφιέρωμα στον Άκη Πάνου, ενός από τους σημαντικότερους εκφραστές του λαϊκού μας τραγουδιού. Συγχαίρω όλους τους εξαιρετικούς συντελεστές».